Gürcistan Büyükelçisi Koplatadze'den ATO'ya Ziyaret

ATO Başkanı Baran: 'Gürcistan'dan gelen iş adamları heyetini üyelerimizle bir araya getirerek iş birliği olanaklarının geliştirilmesini sağlarız'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Gürcistan ile Türkiye'nin çok yakın iki ülke olduğunu belirterek, 'Gürcistan ile karşılıklı ticari ilişkileri geliştirecek her türlü iş birliğine açığız. Gürcistan'dan gelen iş adamları heyetini üyelerimizle bir araya getirerek iş birliği olanaklarının geliştirilmesini sağlarız.' ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamada, Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Irakli Koplatadze'nin, Baran'ı makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Baran, görüşmede, Gürcistan ile Türkiye'nin çok yakın iki ülke olduğuna değinerek, 'Gürcistan halkı bizim için önemli. Her şeyden önce Gürcüler bizim akrabamız. Sizlerle karşılıklı ticari ilişkileri geliştirecek her türlü iş birliğine açığız. Gürcistan'dan gelen iş adamları heyetini üyelerimizle bir araya getirerek iş birliği olanaklarının geliştirilmesini sağlarız.' değerlendirmesinde bulundu.

Ankara'nın ekonomik yapısı hakkında detaylı bilgiler veren Baran, Başkent'in sağlık ve kongre turizmindeki altyapısına işaret etti.

Baran, göreve başladıklarından bu yana Ankara'dan yurt dışına doğrudan uçuşların artırılması için çalışma yürüttüklerinin altını çizerek, bu konunun kısa zamanda çözüme kavuşacağını kaydetti.

Büyükelçi Koplatadze de Türkiye'nin Gürcistan'ın çok önemli bir ticari ortağı olduğunu, iki ülke arasındaki dış ticaretin 1,5 milyar dolara ulaştığını anımsatarak, Gürcistan'da en çok yabancı yatırımcının Türkiye'den olduğunu ve kendileri için Türkiye'nin ticari ortak olmanın dışında yatırımcı ortak konumunda olduğunu belirtti.

İki ülke arasında 2007'den bu yana Serbest Ticaret Anlaşması bulunduğunu hatırlatan Büyükelçi Koplatadze, bu anlaşmanın güncellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Koplatadze, Baran'a masa üstü kalemi, Baran da konuğuna Ankara keçisinin tiftiğinden yapılmış bir atkı hediye etti.
Kaynak: AA