Bodrum'daki Kadın Cinayeti Davası

Birlikte yaşadığı erkek arkadaşı tarafından başından tabancayla vurularak öldürülen ve cesedi ormanlık alanda bulunan iş kadınının ölümüne ilişkin, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, birlikte yaşadığı erkek arkadaşı tarafından başından tabancayla vurularak öldürülen ve cesedi ormanlık alanda bulunan iş kadını Hafize Müjde Özer'in ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına, iş kadını Özer'in erkek arkadaşı tutuklu sanık Birkan Kunuk, tutuksuz yargılanan Veysel K. ile maktulün yakınları, avukatları, arkadaşları ile sanıkların avukatları katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatlarından Burak Murat Bayoğlu da duruşmayı takip etti.

Duruşmada tutuklu sanık Kunuk, dört sayfadan oluşan savunmasını mahkeme heyetine yazılı olarak verdi.

Tutuksuz yargılanan diğer sanık Veysel K. de ilk duruşmada söylediği ifadelerini tekrarladığını ve başka söyleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi.

Mahkemede tanık olarak dinlenen maktul ve tutuklu sanığın ortak arkadaşı Kazım Kara, Kunuk ve Özer arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığını ancak bunun darp boyutunda olduğunu hiç görmediğini dile getirdi.

- 'Köpeğim koltuğu parçaladı, evine gelebilir miyim?'

Olaydan bir kaç gün sonra Kunuk'un kendisini aradığını ve evinde kalmak istediğini anlatan Kara, şunları ifade etti:

'Akşam Birkan Kunuk beni arayarak 'Köpeğim koltuğu parçaladı, evinde kalabilir miyim, köpeğimi de getirebilir miyim?' diye sordu. Sonra yanıma geldi ve köpeğinin koltuğu parçaladığını tekrarladı. Yarım saat sonra da oturduğu koltukta uyudu. Sabah erken saatte evden çıktı. 7-8 yıldır birlikte olduklarını biliyorum. Ufak tefek tartışmaları olduğunu duymuştum. En son olayın olduğu hafta Müjde ile Birkan'ın evine gittim. Birlikte oturduğumuz anlarda herhangi bir sorun yaşanmadı.'

Mahkeme heyeti 'Kasten adam öldürme', 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermilerini satın alma, taşıma veya bulundurma' suçundan yargılanan sanık Kunuk'un tutukluluk halinin devamına, Veysel K'nin ise adli kontrolle tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 21 Eylül 2017'ye erteledi.

Duruşma çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan sanık avukatlarından Hasan Yüzbaşıoğlu, her iki tarafın da bazı talepleri olduğunu, mahkemenin bu taleplerden bazılarını gelecek celseye bıraktığını söyledi.

Kunuk'un savunmasını yazılı olarak verdiğini hatırlatan Yüzbaşıoğlu, sanığın savunmasında, karısından ve kendi çocuğundan çok, Özer ve oğluyla vakit geçirdiğini, bütün ekonomik gücünü de onlar için harcadığını belirterek, 'Onu neden öldüreyim ki?' yazdığını kaydetti.

Maktulun ailesinin avukatı Haydar Elgin de olayın bir kadın cinayeti olduğunu belirtti.

Olayın aşk cinayetine dönüşme konumunda olduğuna dikkati çeken Elgin, 'Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını sağlayacağız.' diye konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Ayfer Özkoç da platform olarak olayın takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

- Olay

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 25 Kasım 2016'da ailesi tarafından 5 gün haber alınamayan iş kadını Hafize Müjde Özer (48), jandarma ekiplerince ormanlık alanda silahla öldürülmüş olarak bulunmuş, Özer'in ölümüyle ilgili soruşturma yürüten jandarma ekipleri, maktulün erkek arkadaşı Birkan Kunuk ile bu kişiye yardım ettiği iddia edilen D.B.K. ve Veysel K'yi gözaltına almıştı.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheli D.B.K. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Kunuk ve Veysel K. sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı. Veysel K. daha sonra Bodrum Sulh Ceza Mahkemesince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Suç aleti tabancanın Turgutreis ve Akyarlar Mahallesi'nde denize atıldığı yönünde ihbar alınması üzerine bölgede dalgıçlar eşliğinde yapılan aramada, parçalara ayrılarak denize atıldığı belirtilen tabancanın bazı parçalarına ulaşılmıştı.
Kaynak: AA