Berrlin'deki 'Ulusal Dizel Zirvesi'

Alman Otomobilciler Birliği (VDA): “VDA çatısındaki Alman otomobil üreticileri, VDA, 5 milyondan fazla dizel otomobilin gönüllü olarak kapsamlı ve hızlı güncellenmesini teklif etti”.

Alman Otomobilciler Birliği (VDA) Berlin'deki dizel zirvesinde Alman otomobil üreticilerinin Almanya’daki 5 milyondan fazla dizel otomobilin yazılımını güncelleyerek emisyonları azaltmayı teklif ettiğini bildirdi.

VDA’dan yapılan açıklamada, bugün Berlin’de düzenlenen “Ulusal Dizel Zirvesi”nde, VDA çatısındaki Alman otomobil üreticilerinin, 5 milyondan fazla Euro 5 ve Euro 6 dizel otomobilin gönüllü olarak kapsamlı ve hızlı güncellenmesini teklif ettikleri ifade edildi.

Yazılım güncellemesinin ardından azot oksit salınım seviyelerinin yüzde 25 ila yüzde 30 oranında düşürülmesinin hedeflendiği aktarılan açıklamada, “Bu, hava kalitesine büyük katkıda bulunur. Bilimsel çalışmalar, kirliliği en azından araç kullanma yasağı kadar azaltabildiğini gösteriyor.” denildi.

Daimler, BMW ve Volkswagen Grupları ile PSA Grubu’na satışı tamamlanan Opel’in revizyona katılmayı kabul ettiği kaydedilen açıklamada, otomobil üreticilerinin aynı zamanda, şehir içi kirliliğin temizlenmesine yardım etmek için kullanılacak olan 'Sürdürülebilir Hareketlilik' fonu için mali katkı sağlamayı da kabul ettiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, 'Otomobil endüstrisinin güven kaybettiğinin bilincindeyiz. Bu güveni geri kazanmak istiyoruz.' ifadesine yer verildi.

Söz konusu zirveye Çevre Bakanı Barbara Hendricks, Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Alman otomobil üreticilerinin temsilcileri, sektör temsilcileri ve eyalet yöneticileri katıldı.

Alman hükumetinden ise henüz zirveye ilişkin açıklama yapılmadı.

Kaynak: AA