'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Ve Kültür Yarışması'

Antalya'da düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nda birinci olana 15 bin lira ödül verilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kadın çiftçilerin bilgi birikimine katkı sağlamak ve onları günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktiviteyle buluşturmak amacıyla yarışma düzenlendi.

Yarışmalara Antalya'nın 18 ilçesinden 133 kadın çiftçi başvurdu. 23 Ağustos'ta Korkuteli Öğretmenevi'nde başlayacak yarışlarda, dereceye girenler parayla ödüllendirilecek.

Kadın çiftçiler, ilk olarak ilçelerde düzenlenecek yarışmalarda ilçe birincisi olmak için mücadele edecek. Yarışmalarda kadın çiftçilere tarım, hayvancılık ve gıda konularında 15 soru yöneltilecek. İlçe yarışmasında dereceye giren kadın çiftçilere sırasıyla bin 750, bin ve 600 lira ödül verilecek.

İlçe finallerinde birinci olan kadın çiftçiler, Antalya'da gerçekleştirilecek yarı finale ve ardından il finaline katılarak, il birincisi olmak için yarışacak. İl finalinde birinci olan 15 bin, ikinci 10 bin ve üçüncü ise 7 bin 500 lira kazanacak.

Kaynak: AA