Irak Meclis Başkanı Parti Kurdu

Irak'ta, Meclis Başkanı Selim el-Cuburi başkanlığında yeni bir parti kuruldu.

Cuburi, 'Reform için Sivil Toplum' isimli yeni partinin başkent Bağdat'taki kuruluş toplantısında konuştu. Partisinin belirli bir ideoloji benimsemediğini vurgulayan Cuburi, hedeflerini ise 'Irak halkı ve devletinin yaşadığı siyasi, ekonomik ve sosyal problemlere gerçek çözümler bulabilecek aktif siyaseti geliştirmek' olarak açıkladı.

'İçinde yaşadığımız topluma hizmet için bizi bir araya getirecek uzun bir yolda ilk adımı atıyoruz.' diyen Cuburi, ortak bir vizyona sahip, güçlü ve birbirine bağlı bir toplum inşasının gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Yolsuzluğun yayıldığı, hizmetlerin olmadığı bir ortamda, göç, iltica, fakirlik, işsizlik gibi zor şartlardan geçen Irak halkına karşı sorumluluk bilinciyle yola çıktıklarını ifade eden Cuburi, Irak halkının yapılmasını istediği kapsamlı reform için siyasi verileri ve halkın beklentilerini iyi okumak gerektiğini anlattı.

Cuburi, Irak meclisindeki Sünni Koalisyonun oluşturduğu Ulusal Güçler Birliği çatısı altındaki Irak İslam Partisi yöneticilerindendi.

Kaynak: AA