Elazığ Valisi Kaldırım, Alabalık Tesislerini Gezdi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Keban ilçesinde faaliyet gösteren alabalık tesislerini gezdi.

Vali Kaldırım, beraberinde Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ile Keban'daki Karakaya Baraj Gölünde kurulan alabalık işletme tesislerini inceledi.

Kaldırım, burada Alabalık Üreticiler Birlik Başkanı Yücel Doğan’dan ve sektör temsilcilerinden sorunlarını dinledi.

Balıkçılığın Elazığ için çok önemli bir ihracat sektörü olduğuna dikkati çeken Kaldırım, sektörün gelişip büyümesi için yeni çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Çok güzel bir coğrafyada bulunduklarını ifade eden Kaldırım, şöyle devam etti:

'Adeta bir balıkçılık organize sanayi bölgesi oluşturulmuş bu alanlarda. Elazığ'da bine yaklaşan istihdam ile önemli bir istihdamı da gerçekleştiren balıkçılık sektörü, ihracatta da ikinci durumdadır. 17 bin ton ihracat ve 60 milyon lira ihracat bedeliyle sektör çok önemli bir noktadadır.

Sektörün gelişme potansiyeli çok yüksek durumdadır, sorunlarını çözdüğümüz anda alabalık üretimini iki katına çıkarabiliriz. Alabalığın yanında üreticilerimiz çok daha yüksek ihracat değeri olan Somon üretimine de başlamış durumdadır. Somon üretimi de planlandığı şekilde yürür ise sektör için çok daha değerli bir üretim alanı olacaktır.'

Kaynak: AA