Kale Devlet Hastanesinde Sünnet Şöleni

Kale Devlet Hastanesinde sünnet şöleni düzenlendi.

Kale Devlet Hastanesinde, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği ve Kale Kaymakamlığı tarafından düzenlenen 3. Sünnet Şöleni, hastane bahçesinde yapıldı

Denizli Valisi Hasan Karahan, şölende yaptığı konuşmada devlet-millet işbirliğiyle hayırlı bir iş yapıldığını belirterek, emeği geçenleri tebrik etti.

Denizli'nin devlet-millet işbirliğinde Türkiye'nin önder illerinden biri olduğunu dile getiren Karahan, şunları söyledi:

'Yavrularımıza bir ömür boyu sağlık, sıhhat ve mutluluklar diliyorum. Ailelerini kutluyorum. Evlatlarının bu güzel gününü yaşadılar. Çocuklarımız artık sorumlu genç bir Türk evladı olarak memleketimizin hizmetinde olacaklar.'

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk de hizmeti vatandaşın ayağına getirme düşüncesiyle bu etkinliği başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Buradaki ilk hedefimiz sünnet işlemini tıbbi hastanelerde gerçekleştirmekti. Dinimizin gerektirdiği bir gelenek olan sünnetin sağlık açısından ne kadar faydalı olduğu kanıtlanmış durumda. Kale Devlet Hastanesine genel cerrahi ve anestezi uzmanı kadrosu açıldı. Yakında gelecek genel cerrah ve anestezi uzmanının katılması ile birlikte bekli de bundan sora başka yerlerden sünnet ettirmek için Kale'ye getireceğiz çocuklarımızı.'

Konuşmaların ardından halkoyunları gösterisinin sunulduğu törende, sünnet olan çocukları ziyaret eden Vali Karahan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Sünnet olmak için Kale Devlet Hastanesine başvuran 45 çocuğun gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra iki gün sürecek organizasyonda ücretsiz sünnet olacakları öğrenildi.

Sünnet Şölenine Kale Kaymakamı Murat Güneş ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla da katıldı.

Kaynak: AA