Van Büyükşehir Belediyesi Ahırları Denetliyor

Van Büyükşehir Belediyesi kentte çevre ve görüntü kirliliğine neden olan ahırları denetliyor.

Çevre Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri kentin çeşitli noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerle çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan ahır ve çiftlikleri tespit ediyor. Ekiplerce yapılan denetimlerde, hayvansal atıkları çevreye saçan ve yeterli alt yapısı bulunmayan ahır ve çiftlikler ile ilgili gerekli cezai işlemler uygulanıyor.

Vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren belediye ekipleri, bu kapsamda kentte yer alan tavuk çiftliği ve büyükbaş hayvan çiftliklerinde incelemeler bulundu.

İncelemeler sonucunda tavuk çiftliğinin gerekli izinlere sahip olmadığı ve tesisin alt yapısının yetersiz olduğu tespit edildi. Hazırlanan raporlar doğrultusunda çiftlik mühürlenerek faaliyetlerine son verildi.

Büyükbaş hayvan çiftliğinde ise ciddi eksikliklere rastlandığı ve tesisin tüm olumsuzluklarının rapor haline getirilerek cezai işlem uygulanması için Edremit Belediyesi'ne bildirildiği belirtildi.

Gevaş ilçesinde de çevre ve insan sağlığı açısından olumsuzluk barındıran bir büyükbaş hayvan çiftliği tespit edilerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bilgi verildi.

Kaynak: AA