Kuşadası Ve Didim'de Bayram Tatili Sevinci

Kuşadası Turizm Derneği Başkanı İlbahar: 'Hükümetimizin Kurban Bayramı tatilini 10 güne çıkartması turizmcilere can suyu oldu'.

Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması, önemli turizm kentlerinden Didim ve Kuşadası ilçelerinde esnafı ve otelcileri sevindirdi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kuşadası Turizm Derneği Başkanı Bülent İlbahar, turizmcilerin tatilin 10 güne çıkarılmasını mutlulukla karşıladıklarını söyledi.

Özellikle iç turizmde dikkat çekici oranda bir artış yaşanacağını aktaran İlbahar, 'Geçen yıl dış turizmde yaşanan krize bu yıl iç turizm ilaç oldu. Hükümetimizin Kurban Bayramı tatilini 10 güne çıkartması turizmcilere can suyu oldu. Okullar açılmadan önce herkesin ailecek bir kez daha tatil yapma hakkı oldu.' dedi.

Tüm otellerin 4-5 günlük paket programlar hazırladığını vurgulayan İlbahar, 'Programlardan faydalanan müşteriler, daha karlı tatil yapma imkanı buluyor. 1-2 günlük tatil yapmak isteyenler, paket program alan müşterilerimize oranla biraz daha fazla ödemek zorunda kalacaklar.' diye konuştu.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, tatil gününün artmasının Türk turizmine büyük katkı sağlayacağını belirterek, beklenen düzeyde gitmeyen sezonda alınan bu kararın turizmciyi çok sevindirdiğini ifade etti.

Akdoğan, sadece otellerin değil, özellikle ilçede esnaflık yapan herkesin büyük bir kazanç sağlayacağını sözlerine ekledi.

İlçedeki 5 yıldızlı bir otelin Genel Müdür Yardımcısı Necla Açık Nicoara ise şunları kaydetti:

'Turizmciler olarak uzun zamandır beklediğimiz bir karardı. Bu süreçte 2017 turizm sezonunda iç pazar satış grafiğimiz yükseldi. Kurban Bayramı aile ziyaretleriyle gerçekleştiği için bayram tatilinin uzaması faydalı. Kalan yüzde 20 boşluğumuzu inşallah 25 Ağustos'tan ay sonuna kadar olan süreçte dolduracağız. Bu karar hepimiz için faydalı. Faydalarını son dakika satışlarıyla da fark etmeye başladık.'

Didim'de bir otel işletmecisi Leyla Küsmez de yabancı turist akışıyla birlikte yerli turistin de rezervasyonlara başlamasının kendilerini sevindirdiğini dile getirerek, tatilin 10 güne çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

İlçede tekne turu yapan Erdal Kamacı, 'Tatilin 10 güne çıkarılması bizleri çok mutlu etti. Çünkü buraya ne kadar turist gelirle bizim de tekne tur sayılarımız o kadar artıyor. İnşallah bayramdan sonra da aynı yoğunluğu yaşarız.' diye konuştu.

Kaynak: AA