Milletvekili Şeker, Başiskele'deki Termal Suyu İnceledi

AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Başiskele ilçesinde yürütülen jeotermal kaynak arama çalışmaları sonucunda bin metre derinlikte bulunan termal suyu yerinde inceledi.

Şeker, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, termal suyun Kocaeli'ne değer katacağına dikkat çekerek, çıkarılan termal suyun faydasının yüksek ve işletme maliyetinin düşük olacağını bildirdi.

Jeotermal suyun sağlık turizminde kullanılması için yatırımcı beklediklerini aktaran Şeker, şöyle konuştu:

'Jeotermal kaynaklı bu suyun yerin 930 metre altından 57 derece sıcaklıkla çıktığını öğrendik. Aynı zamanda sıcak suyun kaynağından kendi cazibesi ile saniyede 30 litre olarak çıkması, işletme maliyetinde önemli kalemi oluşturan enerji tüketiminde de ciddi bir tasarruf sağlayacak.'

Sanayi kimliğini koruyan kentin saklı zenginliklerinin yerel yöneticilerinin vizyonuyla gün yüzüne çıkarıldığını belirten Şeker, sanayinin başkenti olan Kocaeli'nin turizm ve kültürde de iddialı duruma geldiğini kaydetti.

Şeker, 'Çıkarılan jeotermal su, Başiskele ilçemize ilave bir değer katacaktır. Termal suyun yüzeye çıkarılması için gece gündüz çalışan Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'a teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA