En ilginç namaz görüntülerine din adamı Kavaklı'dan sert çıkış

Tramvayı durdurup namaz kılan adam, otobüsü durdurup namaza duran şoför, plajda bikinisiyle namaz kılan kadın... Son günlerde sosyal medyada yayılan bu ilginç görüntüler Emekli Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı soruldu. Kavaklı "Provokasyon" yanıtını verdi.

En ilginç namaz görüntülerine din adamı Kavaklı'dan sert çıkış
En ilginç namaz görüntülerine din adamı Kavaklı'dan sert çıkış
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Beyaz Gazete programında Ömür Varol, en ilginç namaz görüntülerini Emekli Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklıya sordu. Kavaklı üç görüntüyü de yorumladı, 'Provokasyon' dedi.

'TAVUĞUN YEM TOPLADIĞI GİBİ NAMAZ OLMAZ'

Kavaklı, otobüsü durdurup namaza duran halk ortobüsü şoförüyle ilgili, 'Akşam namazı üç rekatlık bir namazdır. En hızlı kılan bir dakikada kılar. Kaldı ki o gürültünün içerisinde 1 dakikada o namazdı kılmak demek namazı kılmamaktır. Namazın edebi adabı vardır. Bunlara dikkat etmeden, Anadolu tabiriyle tavuğun yem topladığı gibi namaz olmaz, ibadet olmaz. Ben bu hareketi doğru bulmuyorum' ifadelerini kullandı.

'YA PROVOKASYONDUR YA DA GÖSTERİŞTİR'

Tramvayı durdurup rayların üzerinde namaz kılan adamla ilgili ise Yusuf Kavaklı, 'Orada namaz kılan arkadaşımızın arabası var, hemen yakınında da cami var. Böyle arabayı durdurup gelen tramvaya mani olup yolun ortasında namaz kılmak demek günahlarına girmeyelim ya provokasyondur ya da gösteriştir. Bunun başka bir izahı yok. Tramvayın içinde 100 kişi varsa, 90 kişi eminim ki bu adama küfür etti ve bu 90 kişinin vebalini aldı bu adam' yorumunu yaptı.

'BU ŞEKİLDE NAMAZ KILMAK MÜSLÜMANLARA KÜFÜR ETMEKTİR'


Yusuf Kavaklı, plajda bikinisiyle namaz kılan kadın için de, 'Namazın içindeki ve dışındaki şartlar var. Namazın dışındaki şartlardan bir tanesi de haram olan bölgerini kapattıktan sonra namaza durmaktır. Bu bir provokasyondur. Bu Müslümanlarla alay etmektir. Bu şekilde namaz kılmak Müslümanlara küfür etmektir. Çırılçıplak namaz olur mu?' dedi.

En ilginç namaz görüntülerine din adamı Kavaklı'dan sert çıkışO görüntüler dini hedef göstermeye mi yönelik?