4. Kent Kurultayı

BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Demirtaş: 'Bitlis vadinin içindeki bir parçadan ibaret değildir, Bitlis ilim adamı yetiştiren bir şehirdir'

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Bitlis'in sadece vadi içindeki bir şehir olmadığını, ilim adamı yetiştiren bir şehir olduğunu belirtti.

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi öncülüğünde Bitlis'te 4. Kent Kurultayı düzenlendi.

Demirtaş, Bitlis Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen kurultayda yaptığı konuşmada, vadi ve şehir kavramları arasındaki çelişkiye dikkati çekti.

Şehir ile vadinin bir arada olamayacağını, şehir kavramının, medeniyet, görkem ve barışı, vadinin ise karanlık ve ufuk darlığını temsil ettiğini savunan Demirtaş, şunları söyledi:

'Dolayısıyla Bitlis'i vadiye hapsettiğimiz için sorunlarımızın hiçbirini çözme noktasında irade ortaya koyamıyoruz. Bitlis, vadinin içinde kurulmuş olabilir ama Bitlis vadinin içindeki bir parçadan ibaret değildir, Bitlis ilim adamı yetiştiren bir şehirdir.'

Kurultayın Koordinatörlüğünü yapan Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer ise Bitlis'in gezginlerin durağı, büyüklerin uğrağı ve tarihin şafağında doğmuş kadım bir kent olduğunu dile getirdi.

Bu güzel kentin sorunlarını hep birlikte tartışabilirlerse çok daha verimli sonuçlar alabileceklerine inandığını belirten Durer, 'Bitlis'te farklı ideolojilere, inançlara ve kültürlere sahip olanlarımız bile şunu bilsinler ki, sadece bir tane Bitlisimiz var. Biz bu kentin bu kentten önce yaşayan insanların değerleri ile bizden sonra yaşayacaklara bırakmak zorundayız.' diye konuştu.

Kurultayda, açılış konuşmalarının ardından kentsel, mimari-şehircilik, tarım, turizm, sanayi, hukuk ve eğitim alanlarında konular ele alındı.
Kaynak: AA