Nusaybin MYO En Yüksek Puanla Öğrenci Aldı

2014 yılda öğrenci alımına başlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Meslek Yüksekokulu Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik Programı, 2015 yılından devlet üniversiteleri arasında en yüksek taban ve tavan puan ile öğrenci alarak büyük bir başarıya imza attı.

Program, 2016 yılında yine en yüksek taban puan ile tercih edilerek bu başarısını sürdürdü.

Nusaybin Yüksekokulu Müdürü öğretim görevlisi Yavuz Dinç, programın 2017 ÖSYM sonuçlarına göre Türkiye'de devlet üniversitelerinin eşdeğer bölümleri arasında en yüksek taban puan ve ikinci en yüksek tavan puan ile öğrenci alımı ile bu sene de en fazla tercih edilen bölüm olduğunu belirtti.

Son yıllarda başta akademik kadro ve fiziki alt yapı olmak üzere her alanda büyük bir gelişme ivmesi yakalayan Nusaybin Meslek Yüksekokulu'nun öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için büyük mesafeleri kat ettiğini kaydeden Dinç, ÖSYM yerleştirmelerine göre Nusaybin'e yerleşen öğrencilerin taban puanının 322,83 tavan puanının ise 391,39 olduğunu söyledi.

Sonuçların Nusaybin Meslek Yüksekokulu adına gurur verici bir başarı olduğunu ifade eden Dinç, şöyle dedi:

'Meslek Yüksekokulumuzu nitel ve nicel açıdan gelişerek bu günlere gelmesinde emeği geçen ve bu başarıda katkıları olan başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ahmet Agırakça'ya, tüm akademik ve idari personellerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz. Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Meslek Yüksekokulu ailesine yeni katılan öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı bir kez daha kutluyor, üniversitemize hoş geldiniz diyoruz.'

Kaynak: AA