Botan İçme Suyu Pompalama İstasyonu Yeniden Hizmette

Siirt'in su ihtiyacını karşılayan Botan İçme Suyu Pompalama İstasyonu, yapılan çalışmalar neticesinde yeniden aktif hale getirildi.

Botan İçme Suyu Pompalama İstasyonu, yapılan çalışmaların ardından devreye sokuldu. Siirt’in su ihtiyacını önemli ölçüde karşılamaya başlayan Botan tesisinde, saatte 740 ton içme suyu vatandaşlarla buluşturulmak üzere depolara pompalanmaya başlandı.

Yaz aylarının gelmesiyle, Hizan ve Hesko su hatları debisinin azalmasıyla birlikte Siirt’te olası su sıkıntısına karşın uzun aradan sonra Botan tesisi devreye sokuldu.

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından atıl durumda olan Botan içme suyu istasyonunun yeniden ihale edilerek, bakım ve onarımı yapıldıktan sonra aktif hale getirildi. Böylelikle Siirt’te yaşanması muhtemel gözüken su sorunu ortadan kaldırılmış oldu.

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü İsmail Özer, daha önce atıl durumda olan Botan İçme Suyu İstasyonunun onarımı yapıldığını ve aktif hale getirildiğini söyledi.

Özellikle yaz aylarında yaşanabilecek su sıkıntılarına karşı Botan hattını devreye soktuklarını belirten Özer, 'Ciddi oranda su ihtiyacını karşılayan Botan içme suyu tesisinin devreye girmesiyle, vatandaşlarımızın su sıkıntısı yaşamasının önüne geçildi. Yapılan bakım ve onarım çalışmaları neticesinde Hizan ve Hesko su hatlarına destek Botan hattını da devreye soktuk. Böylece Siirt’in 3. içme suyu istasyonu devreye girmiş oldu.' ifadelerini kullandı.

Siirt’in içme suyunun akıbeti hakkında teknik bilgi veren Özer, şöyle konuştu:

'Siirt’in can damarı Botan İçme Suyu Pompalama tesisi daha önce bazı sebeplerden dolayı 2-3 yıl atıl durumda kalmıştı. Biz tekrardan ihalesini yaparak devreye soktuk. Şu anda saatte 740 ton su üretimi yapıyoruz. Siirt’in 2 irsale hattı olan Hizan ve Hesko hattından kış ayında saatte pompalanan 2 bin 400 tonluk hacim yaz ayında bin 700’e, Hesko hattı yaz ayında 300-400 ton arası düşüş göstermekte idi. Bu oran ilimizde su sıkıntılarına yol açıyordu. Bizler de buna çözüm olarak Botan tesisini devreye soktuk. Botan tesisinden şu an saatte 740 ton su alıyoruz. Burada amacımız, Siirt'imizin su sıkıntısını ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızı bol suya kavuşturmak.'

Kaynak: AA