Sri Lanka Dışişleri Bakanı'ndan Lüks Ev İstifası

Dışişleri Bakanı Karunanayake, bir iş adamının kendisine lüks bir apartman dairesi aldığı iddialarının ardından 'örnek teşkil etmek' için görevinden ayrıldı.

Sri Lanka Dışişleri Bakanı Ravi Karunanayake, bir iş adamının kendisine lüks bir apartman dairesi aldığına ilişkin iddiaların ardından istifa etti.

Karunanayake, hakkında soruşturma başlatılan bir iş adamının kendisine lüks bir apartman dairesi aldığına ilişkin iddiaların ardından parlamentoda yaptığı konuşmada, başkaları için 'örnek teşkil etmek' ve hükümeti korumak adına kabinedeki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Daireyle ilgili anlaşma yapıldığı tarihte maliye bakanlığı görevini yürüten Karunanayake, kendisine yöneltilen eleştirilerin asılsız olduğunu söyledi.

Karunanayake, daha önce, dairenin alımıyla ailesinin ilgilendiğini, bu nedenle içeriğinden veya dahil olan taraflardan haberi olmadığını belirtmişti.

Ancak muhalefet milletvekilleri Karunanayake'ye istifa et çağrısında bulunmuştu.

Söz konusu iş adamı, tahvil işlemleri hakkında merkez bankasından gizli bilgi edinmek iddiasıyla devlet başkanlığı komisyonu tarafından soruşturuluyor.
Kaynak: AA