Tunceli'de Toplu Sünnet Şöleni

Hozat ilçesinde kaymakamlık ve belediye tarafından organize edilen şenlikte 30 çocuk sünnet edildi Vali Sonel:'Bu ülkenin kıymetini bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde başta çocuklarımız olmak üzere bu güzel insanlara güzel işler yapmak için buradayız'.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, kaymakamlık ve belediye tarafından organize edilen şenlikte 30 çocuk sünnet ettirildi.

İlçedeki Cem Emir Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, yaptığı konuşmada, ilde göreve başladıktan sonra ilçe gezilerine başladığını ve üçüncü ziyaretini Hozat'a yaptığını söyledi.

Tunceli'ye hizmet etmek için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Sonel, 'Birlik ve beraberliğimizi sağlarsak ve bundan taviz vermezsek inşallah daha güçlü ve güzel olacağız.' diye konuştu.

Bölgedeki terör olaylarına değinen Sonel, şunları kaydetti:

'Şunu herkes bilsin ki bölgede devletimizin tüm imkanlarıyla gücüyle kahraman güvenlik güçleriyle terörün üstesinden geleceğiz. Çünkü bulunduğumuz coğrafya çok güzel bir memleket. Doğal güzellikleri, misafirperver insanları, Munzur'u olan, yurt dışında adeta İsviçre'ye benzeyen mükemmel bir şehirde yaşıyoruz. Bu güzellikleri karartmak isteyen alçaklara fırsat vermeyiz. Bu ülkenin kıymetini bilerek, birlik ve beraberlik içerisinde başta çocuklarımız olmak üzere bu güzel insanlara güzel işler yapmak için buradayız.'

Tunceli'nin temel eğitimden orta eğitime geçiş sınavlarında başarılı ve eğitimiyle marka olduğunu ifade eden Sonel, 'Çocuklar göz bebeğimiz diyoruz. Çocuklarımıza ne yapsak az gelir. Yeter ki onlar okusunlar, kendilerine, ailesine bu vatana, bu millete güzel işler yapacak mevkilere gelsinler.' dedi.

Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam da sünnet etkinliğinin kaymakamlık ve belediyece organize edildiğini, gelenekselleşmesi için çalışacaklarını belirtti.

Etkinlikte 30 çocuğun sünnet edildiğini ifade eden Çam, 'Bugün 30 evladımızın erkekliğe ilk adımları olan sünnet merasimleri nedeniyle düzenlediğimiz programımızla o yavrularımızın anısına hayatlarında unutamayacakları bir gün yaşatmak istiyoruz.' dedi.

Çocuklara da iyi bir insan olmalarını söyleyen Çam, 'Büyüğünü bilen, küçüğünü seven, vatanına ve bayrağına aşık, idealleri olan idealleri konusunda da çalışmaktan, alın teri dökmekten, zorluklara katlanmaktan çekinmeyen gençler olmanızı arzu ediyoruz. Çünkü gelecekte çok daha büyük devlet olacağız.' ifadesini kullandı.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat da toplu sünnet etkinliğini Kaymakam Çam'ın teklifi ile hayata geçirdiklerini belirtti.

Polat, yerel yöneticiler ile mülki amirlerin el ele vermesi durumunda hizmetin hem en kalitelisinin hem de en hızlısının vatandaşa verileceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Vali Sonel ve beraberindekiler sünnet olan çocuklara bisiklet ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA