Mersin'deki Rüşvet İddiasına Dava

FETÖ/PDY soruşturmasından kurtaracakları vaadiyle bir kişiden rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklanan eski Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan ile gümrük firması çalışanı hakkında hazırlanan iddianame İçel 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi Sanıklar hakkında 'görevin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlamak' suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası talep edildi

İçel'de, bir kişiden, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmadan kurtaracakları vaadiyle rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanan eski Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan ile gümrük firması çalışanı hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Erdal tarafından hazırlanan ve İçel 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 13 sayfalık iddianamede, tutuklu sanıklar Doğan ile rüşvete aracılık ettiği öne sürülen gümrük firmasının çalışanı Akif Eşmen'in, müşteki R.T'den, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalardan kendisi ve eşini kurtaracakları vaadiyle 90 bin lira rüşvet istedikleri iddiasına yer verildi.

Müşteki R.T. de iddianamede yer alan ifadesinde, sanıklarla yaptığı görüşme sonrası TBMM'ye gidip AK Parti İçel Milletvekili Yılmaz Tezcan'ı bularak durumu anlattığını, vekilin de anlattıklarını İçel Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdiğini kaydetti.

İddianamede, müştekinin savcılıkta olayı anlatmasının ardından, sanıkların parayı, 3 Mayıs'ta Erdemli ilçesindeki bir petrol istasyonunun yakınından alacağının öğrenildiği, bunun üzerine düzenlenen operasyonda, Doğan ile Eşmen'in, müştekinin poşet içerisinde getirdiği parayı aldıktan sonra geldikleri araçla olay yerinden uzaklaşırken polis tarafından durdurulduğu, araçta paranın bulunmasının ardından ikilinin gözaltına alındığı anlatıldı.

Sanıkların, emniyet, savcılık ve sulh ceza hakimliğinde alınan ifadelerine de iddianamede yer verildi.

Doğan, savunmasında, R.T. ile kendisini uzun yılardır tanıdığı diğer sanık Eşmen'in tanıştırdığını ve görüşmelerini sağladığını ifade etti.

Doğan, ayrıca R.T. ile görüşmesi için Tezcan'ın da kendisini aradığını savundu.

Eşmen aracılığıyla görüştüğü müştekinin içinde bulundukları araca bindiğini ancak para dolu poşet bıraktığını polis aramasında fark ettiğini öne süren Doğan, üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Eşmen ise hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. İkilinin görüşmesi sırasında telefonu çaldığı için dışarı çıktığını belirten Eşmen, otomobile para konulduğundan haberi olmadığını iddia etti.

İddianamede, sanıklar hakkında 'görevin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlamak' suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.
Kaynak: AA