Etiyopya'daki Simien Ulusal Parkı Artık Tehlikede Değil

UNESCO, Simien Ulusal Parkı’nın Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nden çıkarıldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Dünya Mirası Komitesi, Etiyopya’daki Simien Ulusal Parkı’nı Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nden çıkardı.

UNESCO’dan yapılan yazılı açıklamada, Dünya Mirası Komitesi'nin aşırı otlatma ve ziyaretçi etkisine karşı alınan tedbirleri ve park yönetimdeki gelişmeleri göz önüne alarak Simien Ulusal Parkı’nı Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi’nden çıkarma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada Etiyopya yönetiminin bölgedeki trafiği rahatlamak için alternatif yol güzergahı inşa etme kararlılığının ve bölgeye özgü canlıların korunması yönündeki çabaların memnuniyetle karşılandığı ifade edildi.

1978 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan doğal park, aşırı otlatma, tarımsal zarar ve inşa edilen yeni yol sebebiyle 1996 yılında Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi’ne konulmuştu.

Etiyopya’nın Amhara eyaletinde bulunan ve Semien Dağlarıyla çevrili park, dünyadaki canlı çeşitliliğinin korunması sebebiyle büyük bir önem taşıyor. Parkta, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen dağ keçileri gibi tehdit altındaki çok sayıda tür yaşıyor.
Kaynak: AA