Çankırı'da FETÖ/PDY Davası

Örgütün sözde 'il imamı' olduğu iddia edilen sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Çankırı'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün sözde 'il imamı' olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu yargılanan Muzaffer Ö, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Çorum'dan katıldı.

Muzaffer Ö, savunmasında, üzerine atılı suçları kabul etmedi.

İl imamlığı gibi bir görevi bulunmadığını öne süren Muzaffer Ö, kendisinin bir dönem Çankırı'da cami imamlığı yaptığını, bu yüzden imamlık ifadesinde karışıklık olabileceğini ifade etti.

Mahkeme başkanının, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasını hatırlatması üzerine Muzaffer Ö, kendisinin kablosuz ve şifresiz internet kullandığını, şifre olmadığı için çevreden internete bağlanılabileceğini belirtti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen O.A. ise sanığı 2008-2009 yıllarında kendisine 'yeni abi' diye tanıttıklarını, kendilerine dini sohbetler verdiğini söyledi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka bir dava kapsamında tutuklu bulunan ve duruşmada tanık olarak dinlenen K.S. ise sanıkla bir kez karşılaştığını, kim olduğunu sorduğunda 'il sorumlusu' diye söylendiğini kaydetti.

Sanığın avukatını da dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Ağustos'a erteledi.
Kaynak: AA