Adana Adliyesi'nden Adana BAM'ın 3 Dairesine Kadın Başkan

Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) dün gece yarısı açıkladığı yaz kararnamesiyle Adana Adliyesi’nde görev yapan 3 kadın hakim, eylül ayında faaliyete girecek olan Adana Bölge Adliye Mahkemesi’nde (BAM) daire başkanlıkları görevine atanmalarıyla dikkat çekti.

HSK 1. Dairesinin 3 Temmuz 2017 tarihli ve 918 Sayılı Bölge Adliye Mahkemeleri ile Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri Kararnamesi yayımlandı. 780 hakim ve Cumhuriyet Savcısının görev yerinin yeniden belirlendiği kararnamede, eylül ayında faaliyete girecek olan Adana ve Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri kadrolarına da atamalar yapıldı. 10 hukuk ve 10 ceza dairesinin yer aldığı Adana BAM’ın birçok dairesine kadın başkan ve üyelerin atanması dikkat çekti. Kararnameye göre; Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dilek Binici, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fetiye Hakgeçirmez Çolak ve 7. Asliye Ceza Hakimi Didem Yeldan, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı görevlerine getirildi.

Öte yandan Adana Adliyesi’nde çeşitli mahkemelerde görev yapan 16 hakimle birlikte birçok kadın hakim de, yine Adana Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı.

Adana’da 13 ağır ceza mahkemesinden 7’sinin başkanı BAM’a

Kararnamede ayrıca, 13 ağır ceza mahkemesinin bulunduğu Adana Adliyesi’nde 7 tane ağır ceza mahkemesinin başkanı ile Adana Ticaret Mahkemesi Başkanı, Adana Bölge Adliye Mahkemesi Başkanlıklarına, bir ağır ceza mahkemesi başkanı ise Kayseri hakimliğine atandı. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ümit Şahiner ile birlikte 10 Cumhuriyet Savcısı da, Adana Bölge Adliye Mahkemesi üyeliği ve Cumhuriyet Savcılığı görevlerine getirildi.

Öte yandan çeşitli adliyelerde görev yapan 9 Cumhuriyet Savcısı ile 21 hakim ise Adana Adliyesi’ne atandı.
Kaynak: İHA