Türk Kızılayı İle BYEGM Arasında İş Birliği Protokolü

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca: 'Türkiye'nin yardımseverlik duygularını bütün dünyaya anlatmada biz de üzerimize düşen görevi yaparak, en azından onun sevabına bir şekilde ortak olmanın bahtiyarlığını hissedeceğiz' Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: 'Dünyanın en cömert ülkesiyiz. Biz dünyada ekonomik krizler varken de yardım ediyoruz. Bizler varlıkta ve yoklukta paylaşırız. Kızılayın yaptıklarının dünyaya anlatılması, duyurulması çok önemli'

Türk Kızılayı ile Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) arasında, Kızılayın insani yardım alanındaki faaliyetlerinin daha görünür kılınmasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

BYEGM'de düzenlenen imza töreninde konuşan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Kızılayın hayati bir kuruluş olduğunu belirterek, 'Kan stoklarında en ufak bir düşme olduğunu duyduğumuz anda hemen bir kampanya yapıp bütün personelimizle kan bağışında bulunduk. Kızılayı içimizde, yüreğimizde hissediyoruz.' dedi.

Türkiye'nin dünyada yardımseverliği ve zorda kalanın yanında yer almasıyla ün kazandığına işaret eden Akarca, 'Son 15 yılda Türkiye çok büyük adımlar attı. Yurt dışında müteahhitlik hizmetlerinde Türkiye Çin'in ardından ikinci sırada. Dünyanın her yerinde Türk bayraklarına artık rastlamak mümkün. 3,5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapmaya başladığımızdan beri harcamamız 30 milyar doları geçti. Böyle bir ülke dünyada yok elbette. Bunun farkına varıyorlar.' diye konuştu.

Karşılıksız yardım yapan Türk Kızılayının iftihar kaynağı olduğunu vurgulayan Akarca, yıl sonunda yapılacak uluslararası seçimlerde Türk Kızılayının önemli görevlere talip olduğunu söyledi. Akarca, 'Türkiye'nin yardımseverlik duygularını bütün dünyaya anlatmada biz de üzerimize düşen görevi yaparak en azından onun sevabına bir şekilde ortak olmanın bahtiyarlığını hissedeceğiz.' dedi.

- 'Dünyanın en cömert ülkesiyiz'

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ise bilgiyi ve algıyı yönetenlerin dünyaya hakim olduğunu belirterek, 'Medya aracılığı ile büyük algı oluşturuluyor. Bilginin de çok kaynaklı olarak strateji ile toplanması ve kazanca dönüştürülmesi gerekiyor. Bugün sadece ürettiğimiz mallar veya hizmetlerle ihracat yapmıyoruz. Bugün aslında Türkiye olarak biz en büyük ihracatı iyilikte yapıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kınık, Türkiye'nin insani yardıma en çok pay ayıran bir ülke olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Dünyanın en cömert ülkesiyiz. Biz dünyada ekonomik krizler varken de yardım ediyoruz. Bizler varlıkta ve yoklukta paylaşırız. Kızılayın yaptıklarının dünyaya anlatılması, duyurulması çok önemli. Suriye krizinden sonra Türkiye'de misafir ettiğimiz sığınmacı sayısı 4 milyona ulaştı. Bu kardeşlerimiz burada kendi evlerindeki gibi yaşıyorsa, bir toplumsal sıkıntı çıkmıyorsa, misafir eden toplulukla çatışma çıkmıyorsa bu büyük oranda basın yayın kuruluşlarımızın da sorumluluk duygusundan kaynaklanıyor. Kışkırtmalara karşı çok yüksek bilinçle kamuoyumuz doğru bilgilendiriliyor.'

Kınık, protokolle Kızılayın afet ve acil durum merkezleri ve kampları başta olmak üzere faaliyet gösterdiği alanlardaki çalışmalarının yerli ve yabancı gazetelerce daha fazla haberleştirilmesinin, BYEGM yurt dışı müşavirlikleri aracılığıyla sağlanacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Akarca ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, iş birliği protokolünü imzaladı.
Kaynak: AA