Sağlık Personeli İşaret Dili Eğitimini Tamamladı

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Adapazarı Halk Eğitim Merkezi tarafından sağlık personeline yönelik düzenlenen işaret dili eğitimi tamamlandı.

Adapazarı Halk Eğitim Merkezinde (AHEM) düzenlenen sertifika törenine, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Salih Sağlam, AHEM Müdürü Eba Müslüm Çat, Adapazarı Halk Eğitim Müdürlüğü Okul Aile Birliği Başkanı Burhanettin Çalışkan, Genel sekreterlik Eğitim Birimi Sorumlusu Deniz De Asis, Sibel Gedikoğlu, Ayşe Kurtulmuş ile kurs eğitimcisi Gamze Demirhan ve kursu tamamlayan sağlık personeli katıldı.

Programda konuşan Genel Sekreter Sağlam, işaret dili eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Sağlık tesislerinde konuşma ve duyma engeli olan vatandaşlarla iletişimde işaret dilinin büyük bir kolaylık sağladığını ifade eden Sağlam, şunları söyledi:

'Sağlık personelimiz bu eğitimler sayesinde konuşma ve duyma engelli vatandaşlarımızla rahat bir şekilde iletişim kurabilecek. Onların ne anlatmak istediğini anlarken kendileri de onlara neler yapması gerektiğini işaret diliyle aktarabilecek. Bu aynı zamanda beden dilinin önemini de ortaya koyan bir eğitim. Eğitime katılıp başarılı olan personelimizi kutluyorum.'

AHEM Müdürü Eba Müslüm Çat ise merkez olarak her türlü eğitim ihtiyacına yönelik talepleri karşılayarak kurslar düzenlediklerini dile getirdi.

İşaret dili eğitiminin giderek yaygınlaştığını dile getiren Çat, 'Eğitim sonrası başarılı olan kursiyerlerimiz bir sınavdan geçiyor ve sertifika almaya hak kazanıyor. Burada bulunan kursiyerlerimiz başarılı oldu kendilerini tebrik ediyorum.' dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerler işaret diliyle konuşma ve diyaloglar sergiledi.

Programın sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA