Şanlıurfa'da Sıcak Hava Etkili Oluyor

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da vatandaşlar serin olduğu için vakitlerini tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde geçirmeyi tercih ediyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da vatandaşlar, daha serin olması dolayısıyla tarihi Balıklıgöl yerleşkesindeki mekanlarda vakit geçirmeye çalışıyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Şanlıurfa'da bunaltıcı hava etkili oluyor. Nemle etkisini artırarak 40 dereceyi aşan sıcak nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı. Vatandaşlar, daha çok yeşil alanlarda vakit geçirmeyi tercih etti.

Kentin en ferah ve serin mekanı konumundaki tarihi Balıklıgöl yerleşkesine adeta akın eden yerli ve yabancı turistler de günün büyük bölümünü buradaki mekanlarda geçirdi.

Farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler, Balıklıgöl'de hatıra fotoğrafı çektirip balıklara yem attı.

Bazı çocukların da tehlikeye ve tüm uyarılara rağmen sulama kanalları ile süs havuzlarında serinlemeye çalıştıkları gözlendi.

Kayseri'den gelen Musa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak havaya rağmen kentteki kutsal mekanları ziyaret ettiklerini ifade ederek, 'Balıklıgöl bölgesindeki ağaçların altında hem dinleniyoruz hem de serinliyoruz.' dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının etkisini hafta boyunca sürdüreceğini kaydetti.
Kaynak: AA