Junioshow Fuarı Bursa'da Açılıyor

BTSO Başkan Yardımcısı Kuş: 'Bebe ve çocuk giyimi konusunda sonbahar ve kış modasının belirleneceği Junioshow Fuarı'nda 100'ü aşkın katılımcı stant açacak' TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü: 'Binin üzerinde modelin sergileneceğini fuara başta Rusya, İran, Ukrayna, İngiltere, Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 43 ülkeden alıcı gelecek'.

Bursa Uluslararası Bebe-Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı (Junioshow), 5 Temmuz Çarşamba günü kapılarını açacak.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan açıklamaya göre, BTSO öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ ve Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) iş birliğiyle organize edilen fuara ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Odanın Altıparmak Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, katma değerle üretilen ürünlerin pazarlanmasında fuarların büyük önem taşıdığını anlattı.

BTSO olarak TÜYAP ile sektörleri harekete geçiren yeni nesil fuar organizasyonlarına imza attıklarını vurgulayan Kuş, Junioshow Fuarı'nın kısa sürede sektörün en önemli buluşması haline geldiğini aktardı.

Kuş, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün Türkiye genelindeki ihracatının yüzde 17 arttığını belirterek, 'Bu sektörün Bursa ihracatı yüzde 80 arttı. Ur-Ge firmalarımızda ise bu artış yüzde 116 oldu. BTSO olarak sektörlerimize ivme kazandıran çalışmalarımıza devam edeceğiz.' dedi.

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcilerini dünyadaki lider alıcılarla buluşturduklarını aktaran Kuş, şunları kaydetti:

'Bebe ve çocuk giyimi konusunda sonbahar ve kış modasının belirleneceği Junioshow Fuarı'nda 100'ü aşkın katılımcı stant açacak. Ticari Safari Projesi ve Ur-Ge organizasyonu kapsamında bine yakın yabancı alıcının Bursalı firmalarla buluşmasını bekliyoruz. Fuar, firmalarımızın dünyaya açılmasına büyük katkı sağlıyor. Bursa iş dünyası olarak 'Bursa Büyürse Türkiye Büyür' vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sektörlerimizin katma değerli üretimi ve ihracatına artıran organizasyonlarımıza devam edeceğiz.'

- 'Fuarımız sektörümüze büyük hareketlilik kazandıracak'

TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de Junioshow Fuarı'nın sektöre yön veren organizasyonlardan biri haline geldiğini vurguladı.

Fuarın her geçen yıl büyümeye devam ettiğini belirten Ersözlü, şu ifadeleri kullandı:

'Binin üzerinde modelin sergileneceğini fuara başta Rusya, İran, Ukrayna, İngiltere, Türk cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 43 ülkeden alıcı gelecek. Özel dekor stantların kurulduğu ve üç salonda kapılarını açacak fuarımız, sektörümüze büyük hareketlilik kazandıracak. Junioshow sadece sektörlerimizin gelişimine değil aynı zamanda kent ekonomisine ve ticaret hayatına da büyük katkı sağlıyor. Her geçen dönem gücüne güç katan bu fuarımız sektörümüze ayrı bir moral veriyor.'

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay ise bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün BTSO'nun vizyonuyla her geçen yıl büyüdüğüne değinerek, 'Sektörümüz sadece fuarlarla değil alım heyeti ve Ur-Ge projeleriyle de rekabetçiliğini artırıyor. Firmalarımız BTSO'nun destekleriyle dünyanın birçok ülkesine giderek iş bağlantıları kurmayı başarıyor. Fuarın sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

Kaynak: AA