'Adım At' Projesi İle Gönüllere Dokunacaklar

Türkiye ve 11 ülkeden Muğla'ya gelen 35 öğrenci, engelli öğrencilerle çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek Menteşe Belediye Başkanı Gümüş: '11 ülkeden gelen gönüllüler Muğla'nın doğal ve kültürel güzelliklerini de yakından tanıma imkanına sahip olacak'.

Türkiye ve 11 ülkeden gelen 35 öğrenci, Muğla'da engelli öğrencilerle çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisi, AIESEC, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan 'Adım At' Projesi, Muğla Büyükşehir ve Menteşe belediyelerinin desteğiyle sürüyor.

Proje kapsamında ülke içinden ve 11 ülkeden Muğla'ya gelen 35 öğrenci, Menteşe ilçesinde bir araya gelerek Belediye Başkanı Bahattin Gümüş'ü ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümüş, projenin amacının engelli bireylerin kişisel, kültürel ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Projeye katkı sağlayan Türk ve yabancı öğrencilere teşekkür eden Gümüş, '11 farklı ülkeden gelen gönüllüler, Muğla'nın doğal ve kültürel güzelliklerini de yakından tanıma imkanına sahip olacaklar.' dedi.

Projenin etkinlik takviminde yer alan aktiviteler ile engelli bireylerin sosyal yaşama daha aktif katılım sağlayacağını ve hakları konusunda daha da bilinçleneceğini kaydeden Gümüş, 'Proje takviminde yer alan yürüyüş, piknik, atölye faaliyetleri, dans gösterileri, spor etkinlikleri, sosyal ve sanatsal aktiviteler ile engelli bireylerimizin öz güvenleri yükselecek, aileleri ile bu projede yer alıyor olmanın mutluluğunu yaşayacak.' diye konuştu.

Yurtiçi ve yurt dışından gelen gönüllülerin projede beraber çalışmalarının ortak bir sinerji oluşturacağını vurgulayan Gümüş, gönüllülerin engelli bireyler için yeni projeler üretilmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Menteşe Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Elif Şenol ise projenin ay sonuna kadar devam edeceğini ve birçok etkinlik gerçekleştireceklerini kaydetti.

Projenin amacının diğer ülkeler tarafından uygulanan engelli uygulamalarını karşılaştırmak olduğunu anlatan Şenol, bu kapsamda Türkçe ve işaret dili eğitimleri ile çeşitli sosyal aktivitelerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Projeye katılacak gönüllüler Muğla ve ilçelerinde düzenlenecek sosyal etkinliklerde engelliler ile bir araya gelecek.
Kaynak: AA