Belene Mağdurları Haklarını Arıyor

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu’nun (BRTK) yeni yönetimi, Bulgaristan’da komünist rejim zamanında Belene adasında zulme uğrayan Türklere hukuki destek vermek için toplandı.

Belene Mağdurları Haklarını Arıyor
Yeni yönetim, 5. olağan genel kurul sonrası ilk toplantısını Bursa’da Bal-Göç binasında yaptı. Yönetim kurulu, toplantıda, yeni dönem içinin alınan kararları ve 3 yıllık hedefleri belirledi. Temmuzda gerçekleşen olağan genel kurul sonrası tekrar başkanlığa seçilen Zürfettin Hacıoğlu, temsilcilik ve federasyon sayılarını arttırdıklarını ifade ederek, "Adana, İçel, Manisa, İzmir, Bursa, Eskişehir, Sakarya, Edirne illerinin de dahil olduğu 11-12 vilayette temsilcilerimiz var. Yönetimin yüzde 60’ı yeni üyelerden oluşmakta" dedi.

Toplantıda alınan diğer bir kararın da, ülke çapında bir danışma kurulu kurmak olduğunu belirten Hacıoğlu, "Hedeflerimizden bir tanesi de bir danışma kurumu kurmak. Bu danışma kurumunda, bilim adamlarımızdan, siyasetçilerimizden, sendikalarımızdan ve basın mensuplarından oluşan çok geniş çaplı bir heyet bulunacak. Bu danışma kurulu bizlere tavsiyelerde bulunacak. Bu kurul camiamıza yön verecek" diye konuştu.

Öte yandan yönetim kurulu, Bulgaristan’da komünist rejim sırasında Belene kamplarında inanılmaz zulümlere uğrayan mağdurları kabul etti. Yönetim ve Belene mağdurları dava süreciyle ilgili atılması gereken adımları konuştu
Kaynak: İHA