Manisa'da Parklara Kadın Eli Değdi

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki park ve bahçelerden sorumlu olan 6 kadın, bu alanların bakımını yaparak ilçeyi güzelleştirdi Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik: 'Kadın elinin değdiği park ve bahçelerimiz daha güzel ve daha zarif oluyor'.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan park ve bahçeler, kadın eli ile güzelleşiyor.

Şehzadeler Belediyesinde istihdam edilen 6 kadın işçi, ilçedeki tüm park ve bahçelerin genel bakımı ve temizliğinden sorumlu tutuldu.

Her sabah saat 08.00’de iş başı yapan kadınlar, görev aldığı park ve bahçelerin temizliği ve bakımını yaparak, ilçedeki parkları adeta kaneviçe gibi işliyor.

Estetik ve düzenleri ile pırıl pırıl görünüme kavuşan park ve bahçeler, vatandaşlar tarafından da beğenilerek, takdir ediliyor.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadın elinin değdiği parkların daha güzel ve daha zarif olduğunu söyledi.

İlçeye güzellik katan kadınların iş hayatı içerisinde hem kendi hem de ülke ekonomilerine katkıda bulunduğuna da dikkat çeken Başkan Çelik, şöyle konuştu:

'İlçemizdeki tüm yeşil alanların bakımını yapıyor ve güzelleştiriyoruz. Bunun yanı sıra ilçemize yeni yeşil alanlar kazandırıyoruz. Bu parklarda ise kadın çalışanlarımız var. Kadın elinin değdiği park ve bahçelerimiz daha güzel ve daha zarif oluyor. Kadınlarımız iş hayatı içerisinde hem ülke hem de kendi ekonomilerine katkıda bulunuyorlar. Ayrıca Şehzadeler ilçesindeki park ve bahçelerin kadın zarafeti olan elleriyle güzelleşmesine katkı sağlıyorlar. Bu abla ve kardeşlerimizin sadece parklarda değil, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün şantiyesindeki çiçekleri yetiştirme sırasında da emekleri var.'

Çelik, kadın çalışma ekibinden memnun olduğunu kaydetti.

Şehzadeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen 6 kadın işçiden 58 yaşındaki Fatma Örmen ise, ilçede ellerinin değdiği her yeri güzelleştirdiklerini söyledi.

Kenti güzelleştirerek geçimini sağlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Örmen, 'Her gün severek gelip yapmaya başladığım bir işim olduğu için mutluyum. Hem kentimi güzelleştiriyorum hemde ailemin geçimini sağlıyorum. Evimde özenle yaptığım temizliği kentte uyguluyorum. Gittiğimiz parklarda ne kadar kirli yer varsa evim gibi temizliyorum. Çöpleri toplayıp çevreyi temiz tutuyoruz.' diye konuştu.

Örmen, Başkan Çelik’e kendilerine istihdam sağladıkları için teşekkür etti.
Kaynak: AA