Urla'daki Alaşar Ovası Yolunun Asfaltlanması

Urla ilçesindeki Zeytineli Mahallesi sakinleri tarım arazilerine giden yolun asfaltlanmasını istiyor.

Tarımla uğraşan Zeytineli Mahallesi sakini Çetin Aytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yollarının geçmiş dönemde İzmir İl Özel İdaresi tarafından asfaltlandığını zamanla bunun bozulduğunu belirtti.

Yolun uzunluğunun 8 kilometre olduğunu kendilerinin arazilerine ulaşabilmesi için 2 kilometrelik kısmın asfaltlanmasının yeterli olacağını aktaran Aytekin, yolun geri kalan 6 kilometrik kısmın asfaltlanma masrafının bölgede bulunan elektrik üretim santralleri ve balık çiftliklerince karşılanacağını kaydetti.

Ali Yetkin ise, yolun bozukluğu nedeniyle tarlalarına ulaşmakta zorluk çektiklerini ifade ederek, yetkililerin bu konuda yardımcı olmalarını isteyerek, 'Bu yolun bir an önce yapılması lazım. Konuyla ilgili imza topladık. Alaşar yolunu bizimle birlikte kullanan firmalar var. Bu firmalar yolun 6 kilometrelik bölümünün asfaltlanma masrafını karşılamak istediklerini muhtarımıza ve bize bildirdiler. Gerekli izinlerin çıkması halinde kalan 2 kilometrelik bölümünün asfaltlanmasını da devletimizden bekliyoruz.' diye konuştu.

Alaşar Ovasında tavuk çiftliği sahibi olduğunu bildiren Osman Yılmaz, yol konusunda sıkıntı çektiğini, bir an önce yolun yapılmasını talep ettiğini söyledi.

Kaynak: AA