Konyaaltı Hayvan Barınağına Ziyaretçi Akını

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi bu yılın ilk 6 ayında bin 256 ziyaretçi ağırladı.

Sahiplendirme programı ile de 383 sokak hayvanını yeni ailelerine teslim edildi.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Konyaaltı Belediyesi sokakta başıboş bir şekilde yaşayan köpek ve kedilere sahip çıkıyor. Sağlık taraması ile birlikte tedavilerini yapıyor. Sahiplendirme programıyla da yeni yuvalar buluyor.

Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde yılın ilk yarısında 850 köpek ve 703 kedi sağlık taramasından geçirildi, 970 hayvan kısırlaştırıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sahiplendirme programıyla öncelikli olarak hayvanları sevdirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Bunun için de okullardan öğrenci gruplarını Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezinde ziyaretçi olarak kabul ettiklerini ifade eden Böcek, öğrencilerin burada küçük dostlarıyla gün boyu keyifli zaman geçirdiklerini onları tanıyarak sevmeyi öğrendiklerini kaydetti.

Bu yılın ilk 6 ayında 16 okul ve 2 hayvan sever derneğinden toplam bin 256 ziyaretçiyi barınakta ağırladıklarını ifade eden Başkan Böcek, geçen yıla oranla öğrenci ziyaretçi sayısının yüzde 150 arttığını kaydetti.

Ziyaretçi sayısını, hayvan sevgisini aşılamak adına son derece önemli bulduklarını belirten Böcek, bu yılın ilk altı ayında 383 sokak hayvanını yeni sahiplerine teslim ettiklerini bildirdi.

Kaynak: AA