İZDENİZ AŞ'de Devam Eden Grev

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ AŞ'de devam eden greve ilişkin, bunun bir utanç tablosu olduğunu belirtti.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ arasında toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşılmamasının ardından başlayan grevin iki haftayı aştığını hatırlattı.

İZDENİZ grevi nedeniyle yaşanan trafik keşmekeşini ve vatandaşların mağduriyetini işaret eden Delican, Büyükşehir Belediyesine çözüm için çağrıda bulunarak açıklamasında şunlara yer verdi:

'Elbette işçinin grev yapma hakkı vardır. Sosyal demokrat bir yönetimin gereği bu hakkı baskılamamak olduğu gibi, emeğin karşılığını vermek, işçiyi de halkı da mağdur etmemektir. Sonuçta, denizi her açıdan değer olan İzmir'in vapurlarının sirenlerini susturan, denizde hayatı durduran bir işçi grevi sürmektedir ve bedeli es geçilmektedir. Mesele budur, buna yoğunlaşsınlar.

Okuduklarını anlayamamak gibi bir sorunları da var. Ben alkışlamıyorum. Hicap duymalıyız diyorum. Bu bir utanç tablosudur, ortadan kalkmalı diyorum. İzmir ağlıyor diyorum. Yaz sıcağında 40 derecede işe gidip gelirken harap olan İzmirlilerin yaşadığı travmayı görsünler diyorum.

Yaz tatili sendromundan çıkıp, sokağa dönsünler diyorum. Neyse ki bir yangın olduğunu kabul ediyorlar. Oyuncusu bol bir kaos yaşanıyor. Seyirci kalacak değiliz. Sabahtan akşama kadar bu çileyi çekenlerin gözü, kulağı, dili olmaya devam edeceğiz, ta ki bu grev de son bulana kadar. Rehavetleri kabak tadı verdi. Bu kadar da rahat olunmaz ki.'

Kaynak: AA