UMED Başkanı Değirmenci Açıklaması 'Canlı Yayın Esnasında Provokasyon Deneyenleri Kınıyoruz'

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Değirmenci, "TRT ve A Haber muhabirlerini engelleyen, taciz eden, canlı yayın esnasında provokasyon deneyenleri kınıyoruz" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin yöneticileri ve yazarları hakkında FETÖ, PKK ve DHKP/C terör örgütlerine müzahir oldukları suçlamasıyla açılan davada, adliye önünde toplanan grubun, A Haber ve TRT canlı yayınını sabote etme çalışmasına Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tepki gösterdi.

UMED Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Değirmenci, "TRT ve A Haber muhabirlerini engelleyen, taciz eden, canlı yayın esnasında provokasyon deneyenleri kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Değirmenci yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında yürütülen soruşturma sonucunda 12’si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşmasında görevini yapan TRT ve A Haber muhabirlerini engelleyen, taciz eden, canlı yayın esnasında provokasyon deneyenleri kınıyoruz. Basının engelsiz ve kapsamlı haber edinme/verme hakkını engellemek, basın ve düşünce özgürlüğüne saygısızlıktır."

Değirmenci, bazı haber sitelerinin A Haber muhabiri Pınar Özenç’in söylemediği ’vatan haini’ ifadesini haberde kullanmasını eleştirilerek, “Bu saygısızlığı perdelemek için tersten haber yaparak olayı farklı mecralara çekme gayreti içerisinde olanları da uyarıyoruz; çıkarlarınız uğruna gazetecilik mesleğinin onurunu zedelemeyin. Karanlık bir sahne de figüranlık rolü alarak, algı operasyonları denemeyin. Davayı takip ederken engellenen muhabir arkadaşlarımızın yanında olmak yerine, basın ve düşünce özgürlüğünü gasp etmeye çalışanların yanında durmayın. Gazetecinin görevi manipülasyon ve dezenformasyon ile kamuoyunu zehirlemek değil, doğru olanı yaygınlaştırmaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA