Tezcan Karakuş skandalında dikkat çeken ayrıntı

Çankaya Belediyesi'nin işe gelmeden maaş verdiği mimar Karakuş'u mahkemede koruduğu ortaya çıktı. Başkan Taşdelen'i 'memurunun izinde bir belediye başkanı' olarak nitelendiren Çankaya Belediye Meclis Üyesi AK Partili Ali İhsan Ölmez, "Kim amir, kim memur?" diye sordu

Tezcan Karakuş skandalında dikkat çeken ayrıntı
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi AK Partili Ali İhsan Ölmez, belediyeden yıllarca işe gitmeden maaş alan Tezcan Karakuş'un kendisine açtığı davada Çankaya Belediyesi tarafından korunduğunu açıkladı. Karakuş'un işe gitmediğine dair belediye tutanaklarının mahkemenin talebine rağmen gönderilmediğini söyleyen Ölmez, 'Gerek Cumhuriyet Halk Partisi gerekse Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Candan'ın gölgesinde kaldı' dedi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın yıllarca işe gitmeden Çankaya Belediyesi'nden maaş aldığını ortaya çıkaran Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ve Çankaya Belediye Meclis Üyesi AK Partili Ali İhsan Ölmez SABAH'a konuştu.

KORUMA GAYRETİNE GİRDİLER


Candan'la foyasını ortaya çıkarmasının ardından davalık olduğunu anlatan Ölmez, davada CHP'li Çankaya Belediyesi'nin Karakuş'u mahkemeye gerekli tutanakları göndermeyerek koruduğunu söyledi. Ölmez, 'Mahkemeye, 'Hanımefendi mesaiye devam etmiyor' diyerek İmar Müdürü Erdal Kurttaş tarafından tutulmuş olan devamsızlık tutanaklarının fotokopilerini sundum. Mahkeme ise Çankaya Belediyesi'nden asıllarını talep etti. Ancak belediye, mahkemeye bu tutanakları göndermedi. Ayrıca bu hanımefendinin mesai saatleri içerisinde Ankara'nın muhtelif yerlerinde siyasi eylemlerde olduğunu gösterir, yüzlerce fotoğraf ve video kayıtları var. Bu kayıtları Çankaya Belediyesi Başkanı Alper Taşdelen'e elden teslim ettik. Bu hanımefendi bu tarihlerde izinli miydi, değil miydi? Buna rağmen belediye mahkemeye tutanakları göndermeyerek Karakuş'u koruma gayretine girdi' dedi.

GÖLGESİNDE KALDILAR


Karakuş'un yaptığı çıkışlarla CHP'nin önüne geçtiğini de kaydeden Ölmez, 'Seçilmiş siyasetçi sayın Taşdelen olmasına rağmen, AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne muhalefet yapma görevini Tezcan hanıma vermişler gibi bir durum var. Bu ayan beyan ortada. Gerek Cumhuriyet Halk Partisi gerekse Belediye Başkanı Taşdelen'in Tezcan Karakuş'un gölgesinde kaldığı gerçeği açık ve nettir.

TAŞDELEN'E SORUYORUM


Başkan Taşdelen'in, Karakuş'un 'Anıtkabir imara açıldı' şeklindeki asılsız iddiaya araştırmadan destek vermesini de eleştiren Ölmez, başkan Taşdelen'e şu soruları yöneltti: 'Sayın başkan sizin Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde CHP grubunuz yok mu? Grup başkan vekiliniz CHP Çankaya Belediye Meclisi üyesi değil mi? CHP grubu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylamaya katılmadı mı? Onların görüşüne müracaat etmeden sayın Candan'ın kayığına binerek hem partinizi, hem CHP grubunu, hem de kendinizi zor durumda bırakmadınız mı? Kaldı ki sayın genel başkanınız, CHP belediye meclis üyelerinden bir grubu yanına çağırarak görüşlerini almış ve 'Bunda bu kadar abartılacak ne var' dememiş midir? Yani diğer bir ifadeyle; siyaseti siz değil memurunuz üstlenmişti. CHP meclis üyeleri olumlu oy kullandığını ve doğru bir işlem yaptığını ifade etti. Haliyle yanlış yapan sayın Candan ve sayın Taşdelen olmuyor mu?'

KİM AMİR KİM MEMUR?


Taşdelen'e eleştirilerini sürdüren Ölmez, 'Çankaya Belediyesi'nde kim amir, kim memur? Memurunun izinde bir belediye başkanı durumunda kalmanızdan gerçekten hoşnut değilim; ama gerçek tablo bu. Sayın Karakuş, Aylin Nazlıaka hanımdan boşalan makama talip olabilir, bu kendisinin en tabii meşru talebi olabilir. Oraya ulaşmak için en militan ve militarist metodlarla CHP tabanına oynayabilir. Ancak, 'CHP'yi belediye meclis üyelerini ve belediye başkanını harcayarak kazanılan makamların ömrü Aylin Hanım'ın siyasi ömrü kadar olacaktır' diye düşünüyorum.

İŞTE MAHKEMEYE GÖNDERİLMEYEN BELGELER

Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından 16 Mayıs 2012 tarihinde hazırlanan tutanakta Tezcan Karakuş'un 11-16-18-19 Nisan 2012 tarihlerinde görevinin başında bulunmadığı, 08 Mayıs 2012 tarihli belgede, 'İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevine 03 ve 04 Mayıs tarihlerinde mazeretsiz olarak gelmediği belirtiliyor.

Tezcan Karakuş skandalında dikkat çeken ayrıntıTezcan Karakuş'un işe gitmediği tescillendi