Sudanlı İmamlardan Aksa Hutbesi

Başkent Hartum'da 100 imam yarınki Cuma hutbesinde Aksa'daki gerilimi anlatacak.

Sudan'ın başkenti Hartum'da 100 imamın yarınki Cuma hutbesinde Mescid-i Aksa'daki gerilimi anlatacağı bildirildi.

Sudan-Filistin Kardeşlik Derneği Mütevelli Heyeti Başkanı Muhammed el-Emin Halife, yaptığı basın açıklamasında, 'Aksa'da yaşananlar karşısında herkes barış ve özgürlük için sağlam bir duruş sergilemeli.' dedi.

Halife, başkent Hartum'da 100 imamın yarınki Cuma hutbesinde Mescid-i Aksa'daki gerilimi anlatacağını söyledi.

Filistin'in Hartum Büyükelçisi Semir Abdulcebbar da Filistin davası için destek ve mücadelenin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Abdulcebbar, 'Filistin toplumu tüm siyasi kesimleriyle İsrail polisinin Aksa'nın girişlerine yerleştirdiği elektronik dedektörleri kesin bir şekilde reddetti. Kudüs sorunu çözülmeden dünyada birlik ve barış sağlanamayacak.' şeklinde konuştu.

Sudan İslami Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Reca Hasan Halife, 'İsrail tarafından yerleştirilen elektronik dedektörlerin acilen kaldırılması gerekiyor. Bu uygulama Aksa'nın kendi kontrollerinde olduğunu göstermek için yapılan bir tür aşağılamadır.' diye konuştu.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğünün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

Kaynak: AA