Rus Gelin Türk Gelenekleriyle Evlendi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinden İbrahim Özçelik, işçi olarak çalışmaya gittiği Rusya'da tanıştığı Margarita Reshetnikova ile dünya evine girdi Renkli görüntülere sahne olan nikah töreninde Rus gelin Türk adet ve geleneklerine göre damadın ayağına da bastı.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan İbrahim Özdilek, çalışmak için gittiği Rusya'da 10 yıl önce tanıştığı Rus Margarita Reshetnikova ile evlendi.

Belediye binasında gerçekleşen nikahta, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Arslan ile HEM Türkçe kursu öğretmeni Özlem Tangül şahitlik yaptı.

Çiftin, nikah öncesi heyecanlı olduğu gözlenirken, Rusça tercüman eşliğinde kıyılan nikahta 'Evet' diyen çifte evlilik cüzdanları verildi.

Rus gelin Reshetnikova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Özdilek ile evlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'yi çok sevdiğini ifade eden Reshetnikova, Türk adet, gelenek ve göreneklerini de beğendiğini belirtti.

Nikah törenine katılan herkese teşekkür eden Reshetnikova, 'Türkiye'de, sevdiğim adamın yanında olmaktan gerçekten çok mutluyum. Şu an burada 10 yılın meyvesini evlilikle sonuçlandırıyoruz. Tek isteğim bir ömür boyu mutluluğumuzun daim olması. İbrahim'i çok seviyorum.' şeklinde konuştu.

Rus gelin nikahın kıyılmasının ardından damadın ayağına bastı. Daha sonra Rus gelin Reshetnikova davetlilere arkasını dönerek nikah çiçeğini attı.

Çift nikahın ardından belediye binası önünde kurulan alanda hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA