'Fetih İle 15 Temmuz' Resim Sergisi

TBMM Başkanvekili Aydın: 'Demokrasinin ne demek olduğunu, milletin kendi iradesine nasıl sahip çıktığını bizler gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız'.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 'Demokrasinin ne demek olduğunu, milletin kendi iradesine nasıl sahip çıktığını bizler gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız.' dedi.

Aydın, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nde, eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın'ın komposizyonunu hazırladığı ve ressam Halil Akkurt'un çizdiği eserlerin yer aldığı, 'Fetihle 15 Temmuz' resim sergisinin açılışında konuştu.

15 Temmuz'un birinci yılında anlamlı etkinlikler yapıldığını dile getiren Aydın, 15 Temmuz'u ve geçmişteki destanları milletin unutmaması gerektiğini vurguladı.

Sergideki tablolarda, Oğuz Kağan'dan Hoca Ahmet Yesevi'ye, İstanbul'un fethinden 15 Temmuz'a kadar önemli konuların resmedildiğini, bu anlamda serginin çok anlamlı ve değerli olduğunu belirten Aydın, 'Demokrasinin ne demek olduğunu, milletin kendi iradesine nasıl sahip çıktığını bizler gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Meclisimizde bombalanan yeri 'Demokrasi Müzesi' yapacağız. İkinci bir bomba atılan halkla ilişkiler binasının önünde, bir buçuk metre çukurun açılmasına sebep olan o bombanın düştüğü yere de bir anıt dikerek, Genel Kurulun bombalandığı yerle orası arasında bir 'Demokrasi Yolu' yapmayı planlıyoruz.' diye konuştu.

- 'Yiğit Kahraman oldu'

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ise 15 Temmuz'da Türkiye'ye sahip çıkıldığını ve bütün dünyanın bunu gördüğünü kaydetti.

Bu mücadeleyi anlatmak için sergiyi hazırladıklarını dile getiren Aydın, 'Buradaki düşüncemiz, Türk devlet geleneğini mümkün olduğunca resimlere yansıtarak, kahramanlık destanlarımızı yazanları toplumumuza bir kere daha hatırlatmaktır.' ifadesini kullandı.

Şıvgın, Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarının aldığı kararla TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a seymen kıyafeti giydirildiğini anımsatarak, 'Seymenlik yiğittir, kahramanın soyadı zaten Kahraman'dı. Ayrıca yiğit Kahraman oldu.' dedi.

Ressam Halil Akkurt ise eserleri sürrealist bir anlatımla yaptığını ifade ederek, Türk devlet geleneği ve kültüründeki şahsiyetleri resmettiği için mutlu olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından 'Fetihle 15 Temmuz' sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA