Siirt'te Halk Buluşmaları

Siirt Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 'Halkla Buluşma Toplantıları' kapsamında Dumlupınar Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Başkanvekili Taşkın, Kazım Karabekir Ortaokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, her hafta farklı mahalle sakinleriyle bir araya geldiklerini hatırlattı.

Bir yerin gelişmesi için huzurun önemine değinen Taşkın, huzuru bozmak isteyen terör örgütü PKK'ya fırsat vermeyen mahalle sakinlerine teşekkür etti.

15 Ocak 2016'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyona değinen Taşkın, şöyle konuştu:

'Onların birkaç tanesi imha edildi, birkaç tanesi de kaçmak durumunda kaldı. Eğer o gün o operasyon, 15 Ocak 2016'daki operasyondan bahsediyorum, yapılmasaydı bizim mahallelerimiz Sur'dan beter hale gelecekti, plan oydu. 15-20 kişiyle girmişlerdi, bunu biliyorsunuz. Kendi aralarında yaptıkları konuşmalar vardı. Bir gün gecikseydik, Allah yardım etti, sizler yardım ettiniz.'

- 'İlk kez böyle bir belediye başkanıyla karşılaşıyoruz'

Mahalle sakinlerinden Fereç Beşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beşer, 'İlk kez böyle bir belediye başkanıyla karşılaşıyoruz. Bir belediye başkanı zaten halkla iç içe yaşamalıdır. Halk da zaten ayağına kadar gelen bir belediye başkanı gördüğü zaman kendisini daha çok buraya ait hissedecek, sorunlar da çözülecek.' dedi.

Vatandaşlardan Leyla Demir ise, toplantıdan dolayı Taşkın'a teşekkür ederek, ilk defa böyle bir toplantıya şahit olduğunu ve bunun devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA