Öztürk, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesine Giren Konya Firmalarını Kutladı

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye’nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine giren Konya firmalarını tebrik etti.

Öztürk, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesine Giren Konya Firmalarını Kutladı
Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesi açıklandı. KTO Başkanı Selçuk Öztürk 2016 yılında listede 13 Konya firmasının yer bulduğunu söyledi.

Başkan Öztürk, "Konya Çimento, Büyük Hekimoğulları Gıda, Kombassan Kağıt, Safa Tarım, Golda Gıda, Atiker Metal, Selva Gıda, Altınapa Değirmencilik, Kompen, Çöğenler Yemcilik, Gitaş Gıda, Kontensan, ve Tosunoğulları Mobilya firmlarını Türkiye’nin en büyük 1000 firması içinde yer almalarından dolayı ayrı ayrı kutluyorum. İlk 500’de olduğu gibi ikinci 500’de yer alan firmalarımız da şehrimizin gurur kaynağı olmuşlardır. Firmalarımız hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomik büyüklüğüne katkı sağlamışlardır. Türkiye 2016 yılının ikinci yarısından sonra küresel finans spekülasyonlarına maruz kalmasına rağmen 2,9 oranında büyümeyi başarmıştır. Bu büyüme de Anadolu özel sektörünün çok büyük katkısı vardır. Türkiye’nin ihracatını en hızlı yükselten şehirlerinden biri olan, işsizlik rakamları en düşük şehir olan Konya’nın ekonomik potansiyeli daha fazla sayıda büyük firma çıkaracak güce sahiptir. Diğer taraftan özel sektörün gücüyle büyüyen şehrimizin istenilen büyüklüğe ulaşabilmesi için Konya’dan daha fazla büyük marka firma çıkarmalıyız. Listeye giren firmalarımızı kutluyor gelecekte daha büyük hedeflerle şehrimizin gururu olacak atılımı göstermelerini temenni ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA