KKK Personeline İlişkin Darbe Davası

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı dava, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki (KKK) eylemlere ilişkin 150 sanığın yargılandığı dava, sanık savunmalarıyla devam ediyor.

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde görülen davaya, sanıklar, avukatları ve müşteki kurum Başbakanlığın avukatları katıldı.

Eski Kurmay Yarbay Serhat Akın savunmasında, darbe girişimi gecesi karargah amiri tarafından mesaiye çağrıldığını, bu durumun mesleği gereği rutin bir uygulama olduğunu, bunun dışında kendisiyle ilgili hiçbir somut delil bulunmadığını iddia etti.

Sanık Akın, o gece Kara Kuvvetlerindeki odasına girerek televizyonu açtığını ve devlet büyüklerinin açıklamaları dinledikten sonra bağlı olduğu şubenin emniyetini aldığını ileri sürdü.

Darbe girişimi sonrası karargahta oluşturulan inceleme heyetince, suç teşkil edecek herhangi bir eylem içersinde olmadığının belirlendiğini ifade eden Akın, şunları aktardı:

'15 Temmuz ve sonrası yoğun mesai yaptık ve sabahlara kadar çalıştım. 1 Ağustos'ta tutuklandım. Emirler gereği gece iş yerine gittim. Herhangi bir olay karışmadım. Hiç kimse bana görev vermedi, darbeye teşebbüs eden kişilerle herhangi bir bağlantım yok. Kamera kayıtları incelendiğinde görülecektir. Sadece bazı kişilerin ifadelerinde o gece karargahta göründüğüm belirtilmiş. Personele herhangi bir emir vermedim. Şahsımın ve ailemin FETÖ ile iltisakı, irtibatı yoktur.'

Eski Yarbay Yalçın Karahan da savunmasında, tutuklanmadan önce Kara Kuvvetleri Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü olduğunu, terör örgütü FETÖ ile herhangi bir irtibatının ve iltisakının olmadığını öne sürdü.

Darbe girişimi gecesi, karargaha geldiğinde üzerinde kamuflaj olmadığını, silahını da arabada bıraktığını iddia eden Karahan, bütün gece odasında olduğunu, televizyondaki yayınlardan FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu anladığını söyledi.

Mahkeme Başkanının, odasında FETÖ ile bağlantılı bazı gazeteler bulunduğuna ilişkin sorusuna sanık Karahan, 'Odamda yapılan aramada bulunan Zaman, Taraf ve Today's Zaman gibi gazeteler, aynı bölümde olan diğer 32 ulusal gazetelerden bazılarıdır. Aramada sadece o gazetelerin ismi yazılmış. Ben basın şube müdürüyüm, o gazetelerin hepsini alır inceler, birimimizle ilgili olan haberleri üstlerime arz eder, daha sonra arşive kaldırırım. Bu üst amirlerimin emridir. Bu benim görevimdir.' dedi.

Duruşmaya öğle arası verildi.
Kaynak: AA