İzmir'deki Düğün Cinayeti Davası

Bornova ilçesinde düğünde çıkan kavgada bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada, 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir'in Bornova ilçesinde düğünde çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden Hüseyin Öncel'in ölümüne ilişkin haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Mert A, Resul K. ve Kadir K, tutuksuz yargılanan sanıklar Yusuf Ö. ve Hasan Hüseyin Ö. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Sanık Resul K'nın avukatı Abdulmecit Yıldırım, daha önce tanık olarak ifade veren M.K.'nın kayda aldığı ve T.K. ile arasında geçen ses kaydının, cinayette kullanılan bıçağın yok edilmesiyle ilgili olduğunu iddia etti. Yıldırım, bunun, T.K.'nın rızasının alınarak kayıt altına alınıp alınmadığının M.K'ya sorulmasını talep etti.

M.K, cep telefonunda bulunan ses kaydını T.K'nın rızası olmadan gerçekleştirdiğini, bunun suç olduğunu bildiğini, buna rağmen bu kayıtları mahkemeye sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Sanık Yusuf Ö'nün avukatı Ufuk Mansuroğlu ise M.K. tarafından kaydedilen sesin yasal olmayan yöntemlerle ele edildiğini gerekçe göstererek kovuşturmanın genişletilmesi talebinin reddi yönünde karar verilmesini istedi.

Önceki beyanlarını tekrarlayan tutuklu sanıklar, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, tanık M.K. ve T.K. arasında geçen ses kaydının çözümlenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Heyet, ayrıca sanık Resul K'nın avukatının kovuşturmanın genişletilmesi yönündeki talebin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Bornova ilçesi Altındağ semtinde, 14 Kasım 2015'teki düğünde davetliler arasında çıkan kavgada bıçaklanan Hüseyin Öncel, (37) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya ilişkin Yusuf Ö, Mert A, Kadir K. ve Resul K'yı gözaltına almıştı. 4 şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiş, Yusuf Ö, daha sonra tahliye edilmişti.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, 3'ü tutuklu 10 sanık hakkında 'Kasten öldürme, kasten yaralama ve suç delillerini yok etme' gibi suçlamalarla dava açmıştı.
Kaynak: AA