Bitlis'in Ürünlerinin İstanbul'da Pazarlanması Çalışmaları

Bitlis’in doğal ve organik ürünleri, TR SHOP projesi kapsamında İstanbul'da pazarlanacak.

Ürünlerin pazarlanması konusunda ön görüşme yapmak için Bitlis'e gelen Yaşama Dokunanlar Platformu Halkla İlişkiler Koordinatörü Rana Gülnar, Vali İsmail Ustaoğlu, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin ile görüştü.

Görüşmelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Gülnar, Yaşama Dokunanlar Platformu'nun 2010 yılından beri sosyal projeler ürettiğini söyledi.

Platformun sokak çocukları, alkol ve uyuşturucuyla mücadele projeleri gibi sayısız sosyal projelerle insanlara ve yaşamlara dokunduğunu ifade eden Gülnar, şöyle konuştu:

'Bu yıl nisan ayında düzenlenen Kültür Ürünleri Oskar Ödülleri Yarışması ile Türkiye'nin 81 ilindeki unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, sanatçıları ve yöresel ürünler üreticisine dokunmayı başarmıştır. Bu anlamda Anadolu üreticisinin, doğal ve organik ürününü aracısız sistemle tüketiciyle buluşturmak, onlara kaliteli yaşama dair zaman kazandırmak, özellikle doğal ve organik gıdanın ülkemizin tüm bölgelerindeki zenginliklerini bir çatı altında toplayarak küçük ve orta ölçekli üreticilerin kalkınmasını sağlamak amacıyla TR SHOP Alışveriş Merkezi kurma fikri doğmuştur. 4 ana konsept çerçevesinde oluşturulan ve 3 bin metrekare kapalı alana sahip olan merkezde, organik market, sanat ve kültür ürünleri satış ve sergi, şehirlerin turizm ve sosyal yaşam sergi ile yöresel lezzetler ve tatlar bölümleri yer alacak.'

Gülnar, 30 Eylül'de İstanbul Maltepe'de açılışı gerçekleşecek olan TR SHOP'ta yurt genelinden şu ana kadar 65 şehir ve bin 200 firma ile kalıcı sergi ve satış sarayı bölümünde ise 17 valilik ile belediyenin yer aldığını dile getirdi.

Bitlis'teki üreticiyi ekonomi entegrasyon çalışması çerçevesinde İstanbul'a oradan da uluslararası arenaya taşımaya geldiklerini belirten Gülnar, üretenin haksız rekabet çemberinden kurtulması, hak ettiği marka ile fiyat değerine TR SHOP sistemiyle aracısız ulaşabileceğini ifade etti.

Gülnar, 'Bu proje üreticinin İstanbul'daki satış ile sergi alanı ve yerli malın bir çatı altında toplanma projesidir. Üreticinin marka değerinin oluşması, yükselmesi ve organik ürünlerin güven çemberinde tüketiciye ulaşım köprüsüdür. Buradaki en temel olgu, Anadolu'nun kırsalındaki üreticiyi, ulusal pazar ağında yer edindirmek. Bitlis'te hem üreticiyi hem de kadın emekçiyi İstanbul'a taşımayı ve ekonomi destek çalışmasında iş birliğini tesis etmeye geldik.' diye konuştu.

Kaynak: AA