Altınsoy'dan Hafızlık Kursu Öğrencilerine Ziyaret

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, hafızlık kursuna giden öğrencileri ziyaret etti.

Mustafa Taki İmam Hatip Ortaokulu ve Kılıç Arslan İlkokulunda hafızlık eğitimi alan öğrencileri ziyaret eden Altınsoy, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Altınsoy, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak geçen yıl Sivas'ın geleceğine ait çok önemli bir adım attıklarını belirterek, 'Hafız İmam Hatip Ortaokulunda bir projeyi hayata geçirdik. Bu projenin amacı yavrularımızın hem imam hatip ortaokuluna devam edip hem de hafızlık yapmalarına imkan sağlamak.' dedi.

Okul için sınava bu yıl bin 225 öğrencinin başvuru yaptığını dile getiren Altınsoy, seçilen 320 öğrencinin yaz eğitimine alındığını, bu eğitim sonunda 75 kız ve 75 erkek öğrenciyle eğitime devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin 07.00-11.00 saatlerinde hafızlık eğitimi aldıklarını, 11.00 ile 16.20 arasın da ise okul derslerini gördüklerini aktaran Altınsoy, ayrıca Din Öğretim Genel Müdürlüğünün müsaade ettiği çerçevede çocuklara özel bir ders programı uygulayarak bu projeyi yürüttüklerini ve öğrencileri TEOG sınavına hazırladıklarını ifade etti.

Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin ise imam hatip ortaokulu öğrencilerine yönelik yürütülen hafızlık projesinin başarıyla devam ettiğini, geçen yıla nazaran başvuruların arttığını dile getirerek, yapılacak mülakat sonunda başarılı öğrencilerin proje okulunda okumaya hak kazanacaklarını kaydetti.

Altınsoy'un kurs ziyaretine, projeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Tutkun da eşlik etti.

Kaynak: AA