Kaman'daki Savcılı Plajı'na Yeni Proje

Kaman Kaymakamı Murat Girgin, Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki Savcılı Plajı bölgesinde yeni proje uygulayacaklarını söyledi.

Girgin, Savcılı Büyükoba ve Savcılı Meryemkaşı köylerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Köylülerin talep ve şikayetlerini dinleyen Girgin, bu bölgelerin tarım ve turizm alanında gelişmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Savcılı köyündeki sera üretim tesisini de gezen Kaymakam Girgin, örtü altı seracılığının bölge için önemli olduğunu dile getirdi.

Girgin, şunları kaydetti:

'Örtü altı seracılığı ilçemiz ekonomisi ve iş sahası oluşturması bakımından çok önemli. Savcılı Büyükoba köyümüz de iklim ve toprak yapısı bakımından seracılık ve sebze yetiştiriciliği için büyük bir potansiyele sahip. Bu nedenle burada hem mevcut göletten kapalı sulama sistemi, hem de Hirfanlı Baraj Gölü'nden pompaj ve sulama sistemi DSİ yatırım programında yer alıyor.'

İlçede turizmin geliştirilmesi için çalıştıklarını aktaran Girgin, 'Turizmin geliştirilmesi, ilçemizin tanıtımı ve ekonomiye katkısı açısından Savcılı Plajı günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilmeli. Bu hususta yeni belirlediğimiz alanda bir proje çalışması bulunmaktadır.' diye konuştu.

Kaynak: AA