Aydın'da 110 Bin Sazan Yavrusu Tatlı Sularla Buluştu

Sportif avcılığı geliştirmek, balık tüketimini arttırmak ve yöre ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen 110 bin adet sazan yavrusu Aydın’ın çeşitli yerlerindeki tatlı sulara bırakıldı.

Aydın'da 110 Bin Sazan Yavrusu Tatlı Sularla Buluştu
Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilçelerdeki azmak, göl ve göletlere sazan yavrusu bırakıldı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nün Üretim Tesisleri’nde 2017 yılında 5 milyon sazan yavrusu üretildi. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda özenli bir şekilde Aydın’a getirilen 110 bin adet sazan yavrusu 21 adet kaynağa bırakıldı.

Sulara bırakılan balıkların hemen avlanmaması yönünde vatandaşlardan ve balıkçılardan zaman isteyen Aydın Gıda Tarım ve hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, “Su ürünleri kaynaklarımızda nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının desteklenmesi için 1970 yılından itibaren yürütülen balıklandırma faaliyetleri kapsamında su kaynaklarımıza 50 milyon adet sazan, kalkan, mersin ve karadeniz alabalığı yavrusu bırakıldı. Bu çalışmalar 2016 yılından itibaren ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’ kapsamında yürütülmektedir. Bakanlığımız; ülkemiz su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin; korunması, sürdürülebilir kullanımı gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanması sorumluluğu ile ihtiyaç duyulan çalışmaların yapılmasını sağlamaktadır. Bu kapsamda, beklenen faydanın sağlanabilmesi için 40 cm den küçük balıkların avlanmaması ve en az bir kez üremesine imkan tanınmasını balıkçılarımızdan bekliyoruz. Gelecek yıllarda yeni türlerin su kaynaklarımıza bırakılması çalışmalarına devam edilecek” dedi.

Kaynak: İHA