Gediz'de 15 Temmuz Etkinlikleri

15 Temmuz 2016 gecesi hain terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin millet tarafından önlenmesinin bayramı olarak kutlanan "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" Gediz Belediyesi hizmet binası önünde kutlandı.

Gediz'de 15 Temmuz Etkinlikleri
Anma törenlerine Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Turgut Çıtak, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Şenol Bezek,Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ünsal, Ak Parti İlçe Başkanı Av. Mesut Yörük, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gediz İlçe Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalara katılan vatandaşlara tişört, şapka ve bayrak dağıtımı yapıldı.

"Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kutlama programı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki meydanda konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, “Milletimiz darbe tehdidini ve işgal girişimini algıladığı ilk andan itibaren teşhisini koymuş ve ani, sert, kararlı bir şekilde tepkisini göstermiştir. Topyekûn bir tepki olarak ve milletin tüm unsurlarınca büyük bir fedakârlık ortaya koymuştur. İstanbul’da neyse Kütahya’da da Gediz’de aynı tepki verilmiştir. Milletimiz de bazılarında olduğu (!) gibi bir kafa karışıklığı ve tereddüt asla yaşanmamıştır. İradesine, geleceğine, geleneğine yönelik bu alçak girişime karşı aynı kuvvette karşılık vermiştir” dedi.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki hitapları Gediz Belediyesi Hizmet Binası önündeki led ekrandan naklen takip edilerek, 15 Temmuz Belgeseli izlettirildi.

Gediz Belediyesi Mehteran takımı konseriyle devam eden kutlamalar, ellerinde bayrak ve meşalelerle yüzlerce kişinin katıldığı Demokrasi ve Milli Birlik yürüyüşünün ardından vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

Gediz Belediyesi Hizmet Binası önünde Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak, Demokrasi Nöbetiyle devam eden program toplu kılınan sabah namazıyla sona erdi. (RB-EFE)
Kaynak: İHA