Patronlar Dünyasının Başkanından Özbekistan Büyükelçiliği'ne Ziyaret

Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Patronlar Dünyasının Başkanından Özbekistan Büyükelçiliği'ne Ziyaret
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine yapmış olduğu ziyarette Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Nezaket Emine Atasoy, "Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu yönetim kurulu olarak Özbekistan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti ilişkilerine çok önem verdiklerini vurguladı. Atasoy, Türkiye Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti ekonomik, ticari, kültürel ve siyasi ilişkilere de değinerek şöyle dedi:

"Türk halkı ve Özbek halkı kardeş halklardır. Türkiye Cumhuriyeti ve Özbekistan Cumhuriyeti dost ve müttefik ülkelerdir. Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Türkiye Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla her türlü çalışma yapmaya hazırdır."

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov Nezaket Emine Atasoyu kabulünde yapmış olduğu konuşmasında, "Öncelikle Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim. Tükiye Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti arasında çok güçlü bağlar bulunmaktadır ve her iki ülke ilişkileri her geçen gün gelişmektedir. Özbekistan Cumhuriyeti’nin kapıları Türk yatırımcılarına Türk İş Kadınlarına İş Adamlarına Sanayicilerine sonuna kadar açıktır" ifadelerine yer verdi.

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde yapılan toplantıda Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un önümüzdeki günlerde Türkiye Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin organizasyonuyla Özbekistan Cumhuriyeti’ne ziyaret gerçekleştireceği kararlaştırıldı. Toplantıda Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği diplomatları ekonomi ve ticaret Müsteşarı Uchkun H.Khusanov hazır bulundu.
Kaynak: İHA