Tiryakioğlu'ndan 15 Temmuz Mesajı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 15 Temmuz gecesi milletimizin ikinci bir kurtuluş mücadelesi verdiğini belirterek, “Türkiye’yi darbe girişimiyle kaosa sürüklemek isteyenler halkımızın cesareti ve feraseti karşısında bozguna uğradılar" ifadelerini kullandı.

Tiryakioğlu'ndan 15 Temmuz Mesajı
GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016’da yaşanan ve dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak giren hain darbe girişiminin milletin ortak mücadelesi, azmi ve devletin kararlı duruşu sayesinde akamete uğratıldığını ifade etti.

Türk milletinin bir gece içerisinde ikinci bir kurtuluş savaşı mücadelesi verdiğini anımsatan Tiryakioğlu, "Milli iradenin yok edilmek istenildiği 15 Temmuz gecesi, aziz milletimiz sokaklara inerek, uçaklara, tanklara ve namlulara karşı çıplak elleriyle mücadele verdi. Fetö’cü darbecilere karşı dünya tarihinde eşi görülmemiş bir kahramanlık örneği sergileyen halkımız, güvenlik güçlerimiz ve yöneticilerimiz bu melun girişimi gönül birliğiyle önlemiştir" ifadelerine yer verdi.

Ecdadın Kurtuluş savaşı yıllarında gösterdiği milli birlik ruhunun o gece yeniden tezahür ettiğini vurgulayan Tiryakioğlu’nun mesajında, "İstiklali ve istikbali için destan yazan halkımız o gece atalarının vatan savunması için cephelerde verdiği inanç, azim ve kararlılığı aynı ruhla bir kez daha ortaya koydu. 15 Temmuz’da kurtuluş savaşı şuuruyla hareket ederek destan yazan milletimiz aynı zamanda demokrasiye olan sadakatini ve bağlılığını da tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bu destan aynı zamanda şanlı tarihimizin bizlere nakşettiği vatan sevgisini geleceğe daha sağlam adımlarla taşıma gücünü de verdi. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesinin karanlığını canları pahasına Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum" denildi.
Kaynak: İHA