Büyükelçi Diriöz Rus Gazetecilere 15 Temmuz'u Anlattı

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Diriöz: '15 Temmuz'da bir darbe halk tarafından önlenmiş oldu ve biz bu sınavı geçtiğimiz için gurur duyuyoruz”.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Rusya'daki basın mensuplarına 15 Temmuz darbe girişimini ve Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) anlattı.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin basın merkezinde gazetecilerle bir araya gelen Diriöz, Türkiye’nin 15 Temmuz’da bir sınavdan geçtiğini belirterek, “Bir darbe halk tarafından önlenmiş oldu ve biz bu sınavı geçtiğimiz için gurur duyuyoruz.” dedi.

Türkiye’de iktidar partisi, muhalefet partileri, askeri kuvvetler, emniyet güçleri ve FETÖ örgütlenmesine dahil olmayan personellerin tümünün, darbe girişimine karşı çıktığını vurgulayan Diriöz, “Darbe girişiminin, intikam duygusuyla ve FETÖ’nün ülkedeki etkisini artırmak amacıyla yapılan son bir girişim olduğunu söyleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

Diriöz, FETÖ’nün binlerce mensubunun, bağlantılarını itiraf ettiğini hatırlatarak, gizli ByLock haberleşme sisteminin ortaya çıkarılmasıyla da FETÖ bağlantılı şahısların tespitinin daha başarılı bir şekilde mümkün olduğunu anlattı.

FETÖ'nün darbe girişiminin, binlerce kişinin gizlice örgütlenmesiyle ortaya çıktığının altını çizen Diriöz, şunları kaydetti:

“Bu süreçte çok sayıda tutuklama oldu ama bu 3-5 kişinin yaptığı bir girişim değil, binlerce kişinin devleti ele geçirme çabasıdır. Böyle kritik dönemlerde dostlarımızın destek ve anlayışına ihtiyacımız var. Rus liderliğine ve hükümetine de en başından beri darbeye karşı ülkemize verdiği destekten dolayı müteşekkiriz.”
Kaynak: AA