'Bu Bayrak Bize Emanet' Projesi

AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Bu bayrak bize emanet' projesi kapsamında, Adıyamanlı şehit ailelerinden Türk bayraklarını teslim alan Furkan Akın Ekinci ve Furkan Arslan için uğurlama programı yapıldı.

Demokrasi Parkında düzenlenen programda 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da millete silah doğrultanlarla, Çanakkale'de silah doğrultanların hedefinin aynı olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi ihaneti kurgulayanlara karşı mücadele edildiğini ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:

'Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz gecesi, uçaklara, tanklara ve silahlara karşı göğüs gerdik ve asla pes etmedik. İhanet ne denli büyük olursa olsun, ne kadar kanlı olursa olsun asla yılmadık ve yıkılmadık. Milletin adamı üzerinden millete yapılan suikaste müsaade etmedik. Başkomutanın emriyle meydanlarda ihanete sel olduk. Hainleri planlarıyla birlikte yerle bir ettik. O gece anneler, cephedeki evladına dua eder gibi dua etti. O gece vatan parçalanmasın diye 250 kahraman şehit oldu. 2 binden fazla kahraman gazimiz vardı.'

Konuşmanın ardından Furkan Akın Ekinci, Şehit Yüzbaşı Rıza Fırat'ın abisi Mustafa Fırat'tan Furkan Arslan ise Şehit Turan Çelik'in babası Mehmet Çelik'ten Türk bayraklarını teslim aldı.

AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 'Bu bayrak bize emanet' projesi kapsamında, 81 ildeki şehit yakınlarından toplanan Türk bayrakları, 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a teslim edilecek.

Kaynak: AA