Bilecik Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından şehirdeki birçok noktada kapsamlı ilaçlama çalışmaları yapıldı.

Bilecik Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen haşere ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şehir merkezi ve mücavir alanlardaki kapsamlı ilaçlama çalışmaları ile haşere oluşumlarının engellenmesi amaçlanıyor. Şeyh Edebali Türbesi ve camilerin yanı sıra, yeşil ve sulak alanlar, park ve bahçeler ile piknik ve mesire alanları ilaçlanıyor. Şehir çöplüğü ve çöp tenekelerinde de gerçekleştirilen haşere ilaçlama çalışmaları ile vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli ortamlarda vakit geçirmeleri amaçlanıyor. Yaz mevsimi ile birlikte toplum sağlığını tehdit eden uçkunlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren Veteriner İşleri ekipleri, çalışmaları kapsamında çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı, Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak şehrin birçok noktasında kanal, kanalizasyon ve yağmur suyu giderlerinde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Avcı, “ Diğer zamanlarda ilimizde bulunan süs havuzları, çöplük, gübrelikler, piknik alanları ile kanal ve kanalizasyon önlerinde ilaçlama çalışmaları yaptığımız gibi şimdi de şehir merkezindeki çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde ilaçlama çalışması yaptık. Vatandaşlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirmeleri amacıyla işin en başında gerçekleştirdiğimiz bu ilaçlama çalışmaları ile daha sonra sorun olabilecek durumlara ilişkin şimdiden çözüm sağlamış oluyoruz. Kullandığımız tüm ilaçlar, Sağlık Bakanlığı tarafından, halk sağlığı alanında kullanılmasına ruhsat verilmiş ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da onaylanmış ilaçlardır” dedi.

Kaynak: İHA