YÖK Başkanı Saraç'tan Malezya'ya Ziyaret

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, daha önce Malezya ile imzalanan 'Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı'nın' uygulama süreci hakkında görüşmelerde bulunmak üzere Malezya'ya ziyaret gerçekleştirdi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, daha önce Malezya ile imzalanan 'Yükseköğretim Alanında İşbirliğine Yönelik Mutabakat Zaptı'nın' uygulama süreci hakkında görüşmelerde bulunmak üzere, Malezya'ya bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Saraç'a ziyaretinde, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er'in eşlik ettiği belirtildi.

Açıklamada, Malezya Yükseköğretim Bakanlığında Yükseköğretim Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen heyetin, Malezya yükseköğretim sisteminde son yıllardaki gelişmeler ve geleceğe yönelik projeleri hakkında brifing aldığı belirtildi.

Heyetin daha sonra Malezya Yükseköğretim Bakanı Dato Seri İdris Jusof'u makamında ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, görüşmelerde iki ülke arasındaki yükseköğretim alanında imzalanan mutabakat zaptı kapsamındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik konuların görüşüldüğü kaydedildi.

Konu ile ilgili bir çalışma grubu oluşturulmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, çalışma grubunun özellikle yükseköğretim sistemleri arasında bilgi ve deneyim paylaşımı, ortak değişim programları geliştirilmesi, çift/ortak diploma programları başlatılması ve diplomaların tanınırlığı üzerinde çalışacağı vurgulandı.

Heyetin daha sonra Malezya Küresel Eğitim Hizmetleri Kurumunu ziyaret ederek ülkenin uluslararası öğrenci süreçleri hakkında brifing aldığı bildirildi.
Kaynak: AA